De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Platte daken

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Wilt u graag wat meer ruimte onder uw dak en verloren ruimtes onder schuine stukken tegen gaan? Tevens wenst u ook de goede isolatiewaarden en de optimale bescherming behouden? Dan is een plat dak de beste oplossing voor u. Laat uw verbeelding de vrije loop en werk uw woning op verschillende manieren af.

Geen idee hoe u hieraan moet beginnen? Neem een specialist onder de arm die u op elk moment kan gidsen, adviseren en voor u de werken kan uitvoeren. Een vakman met al deze kwaliteiten ontdekt u bij ons door onderstaande aanvraag in te vullen. U zal op die manier tot 5 offertes voor platte daken ontvangen die u zelf kan vergelijken.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Waarmee moet u rekening houden? 

Professionelen uit de sector zullen voornamelijk kiezen voor beton. Van zodra de laag in beton gegoten is, is het belangrijk om een bitumen dampscherm aan te brengen, zodat er geen enkele mogelijkheid bestaat dat er zicht condensatie vormt binnen in uw woning. Bovenop dit damscherp, wordt een hard isolerend paneel van een tiental centimeter geplaatst. Als laatste fase wordt een systeem in twee lagen (op basis van bitumen) of in één laag (op basis van EPDM – rubber) aangebracht. De belangrijkste verschillen betreffen de manier waarop deze laatste laag wordt aangebracht, met de brander of gelijmd.

Daarbij moet een helling van 2% tot 15% worden voorzien voor de goede afvoer van regenwater. Verder moet u eraan denken om uw dak twee keer per jaar te laten controleren om grotere problemen te vermijden.

Welk type bedekking moet u keizen?

Er zijn drie verschillende bedekkingen: bitumen, EPDM of PVC.

  • Bitumen

Ook “roofing” genoemd; hierbij wordt polymeer bitumen gebruikt als bedekking. Dit materiaal biedt een goede weerstand tegen slechte weersomstandigheden en is minder duur dan andere dichtingen. U betaalt tussen € 60 en € 75 per vierkante meter oppervlakte.

  • EPDM

Dit is synthetisch rubber dat in de fabriek op maat wordt gemaakt. Het wordt in een keer geplaatst en er is weinig afval. Het materiaal is goed bestand tegen thermische schokken en is niet schadelijk voor het milieu. Af te raden boven een zwembad of bepaalde tuinhuisjes. Dit materiaal kost u tussen € 45 en € 75 per vierkante meter.

  • PVC

Synthetisch materiaal gebruikt voor de dichting. Het wordt geplaatst op banden op het dak door middel van lassen, lijmen of met spijkers. Het biedt een goede beveiliging tegen vlammen en is duurzamer dan bitumen. De gemiddelde prijs voor dit materiaal ligt tussen € 49 en € 60 per vierkante meter.

Praat erover met een van onze partners om exact te vinden wat u nodig heeft. Zij kunnen u alle mogelijkheden tonen en u goed advies geven over de ideeën die u heeft.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer