De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Vloertegels

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Wilt u een nieuwe vloer leggen en heeft u besloten om tegels of plavuizen als ondergrond te gebruiken? Of wilt u de muren van uw badkamer of keuken betegelen? Een goede keuze als u het kuisen van deze oppervlakten gemakkelijker wilt maken en als u op zoek bent naar een vochtbestendige oplossing. Voor een professioneel resultaat, gaat u best in zee met een echte vakman. Via onze website kan u tot 5 gratis offertes voor tegelwerken ontvangen. Ontdek het snel door het aanvraagformulier zo gedetailleerd mogelijk in te vullen.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Op de grond en aan de muur, deze bedekking kan overal. Wij raden aan om ze zeker te gebruiken in ruimtes waar u vaak met water werkt, zoals in de keuken, de badkamer en in het toilet

Waarom kiezen voor muurtegels?

  • Het is heel gemakkelijk om te onderhouden;
  • Is veel duurzamer dan bijvoorbeeld verf of behang;
  • Heeft een waterafstotende eigenschap en voorkomt daardoor schimmelvorming.

Waarom kiezen voor vloertegels? 

  • Heeft bijna tot geen onderhoud nodig;
  • Hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken;
  • Ruime keuze aan kleuren, structuren en motieven;
  • Is over het algemeen goedkoper dan andere bedekkingen;
  • Beste bedekking in combinatie met vloerverwarming.

De verschillende soorten op een rijtje

Ze bestaan in alle formaten, vormen en kleuren. Om ze gemakkelijk te categoriseren, spreken we over natuursteen en keramiek. 

Binnen natuursteen bestaan er veel populaire soorten stenen: leisteen, marmer, graniet, kalksteen, zandsteen, etc. Het is een duurzame steensoort die rechtstreeks uit de natuur komt en op maat gesneden is. Het unieke aan natuursteen is, dat er nooit meer dan 1 dezelfde bestaat. Het plaatsen van deze soort steen is niet gemakkelijk en wordt best gedaan door een vakman. 

Keramische tegels bestaan uit gebakken aarde, zand, klei en andere mineralen. Voorbeelden van deze soort zijn: terracotta, cement, gres, faience, etc. Deze soorten zijn gemakkelijker te onderhouden dan natuursteen en ook veel simpeler om te plaatsen. 

Wij helpen u op weg

Heeft u een keuze kunnen maken tussen de verschillende soorten? Dan is het tijd om deze te plaatsen. Hou er rekening mee dat dit een groot werk is dat veel tijd in beslag neemt. Het is beter om een vloerder onder de arm te nemen die u met zijn ervaring kan bijstaan. 

De voorbereiding

Voor u aan het zwaardere werk begint, is het handig om eerst de ruimte en de muren af te meten en te berekenen hoeveel tegels u nodig hebt. Let op: hou rekening met de afmetingen van voegen!

De meest interessante manier om zelf deze werken uit te voeren, is aan de hand van lijmen. Zorg ervoor dat uw wand of grond klaar is. Op de vloer moet een droge en effen chape liggen. Voor de wanden moet u zorgen dat er geen behangpapier en afgebladderde verf aanwezig is. 

Het echte werk

Als het oppervlak klaar is, kan u beginnen met het aanbrengen van tegellijm en nadien de eerste tegel. Voeg  telkens een voegkruisje toe dat plaats voorziet voor de voegen. Laat de lijm 24 uur drogen alvorens u begint met voegen. Heeft u wat gemorst? Kuis dat dan schoon met een spons of met een cementsluierverwijderaar.

Het is niet zo simpel om dit allemaal zelf te doen. Er zijn ook veel spullen die u moet aankopen en maar éénmalig kan gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een tegelzaag, -vijl, -snijtang, -snijmachine etc. Onze vakmannen hebben al dat materiaal in hun bezit. Neem daarom contact met hen op en profiteer van alles wat zij te bieden hebben.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer