De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Chapewerken

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Het is vaak nodig om een deklaag aan te brengen vooraleer u tegels, parket of een andere vloerbedekking laat plaatsen. Daarbij wordt de vloer geëgaliseerd zodat later een perfecte coating geplaatst kan worden.

Wilt u deze werken niet zelf uitvoeren? Geen nood, wij hebben in ons netwerk vakmannen genoeg die staan te popelen om u te helpen. Wilt u hen leren kennen? Vul dan het aanvraagformulier in en wij bezorgen u tot 5 offertes voor chapewerken..


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Wat moet u doen?

Eerst komen de vakmensen ter plaatse en bekijken waar een deklaag aangebracht moet worden. Deze wordt met een dikte van ongeveer 2 centimeter aangebracht op de bestaande vloer om probleem met oneffenheden te voorkomen.

Let wel op, het is niet altijd even simpel om deze chape op gelijk welke ondergrond aan te brengen. Op oude vloeren of op een gereinigde, oude plankenvloer komen soms ongelmatige plakken voor die voor problemen kunnen zorgen. 

Het nieuwe oppervlak voorbereiden

Liggen er op uw oude vloer nog tegels of parket? Dan kan u daarop de deklaag laten aanbrengen. De oude tegels kunnen perfect blijven liggen en dienen als drager voor de nieuwe bedekking. LET OP: een nieuwe vloer met coating zal hoger komen te liggen als u nieuwe tegels plaatst. 

Als uw ondergrond bedekt is met plastic of tapijt, dan is het heel belangrijk dat u deze eerst laat verwijderen alvorens de coating aan te brengen.

De deklaag aanbrengen

Van zodra de oude vloer verwijderd en degelijk gereinigd is, kunt u de nieuwe deklaag aanbrengen. Dat kan een vloeibare of vlottende deklaag zijn die droogt met 1 centimeter per week. Vele mensen houden zicht niet altijd aan deze termijn en dat kan nadien bepaalde problemen veroorzaken.

Betegelen of parket plaatsen

Van zodra de vloer droog is, kan de nieuwe vloerbedekking geplaatst worden. U moet dus uw voorkeur voor bepaalde materialen bespreken met de schrijnwerker of de vloerder die de werken komt uitvoeren. Parket geeft kamers een warme, zachte sfeer en verhoogt bovendien de waarde van de woning. Betegeling geeft, indien er geen vloerverwarming wordt voorzien, een koud gevoel bij het aanraken. Toch worden tegels nog vaak gebruikt, vooral in keukens of badkamers. 

Wilt u zo snel mogelijk beginnen aan de chapewerken, maar wilt u een idee krijgen over de prijs die komt kijken als u een beroep doet op een specialist? Dan kan u gebruik maken van ons formulier bovenaan deze pagina.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer