De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Binnenvloeren

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

De binnenvloeren van uw woning brengen warmte in het hele huis. Er bestaan verschillende mogelijkheden om uw woning op een persoonlijke en warme manier in te richten. Wij geven u hierna een overzicht van wat onze vakmensen kunnen doen met de verschillende vloerbekledingen.

Vul onderstaande aanvraag in en wij bezorgen u tot vijf bestekken voor vloerbedekkingen in uw huis.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Welke fasen moeten er uitgevoerd worden ?

Eerst moet u beslissen wat u gaat doen met de oude bekleding. Laten liggen om ze te gebruiken als onderlaag voor de nieuwe ondervloer of verwijderen. In de meeste gevallen is een nieuwe ondervloer nodig. Deze komt min of meer 2 centimeter dik boven op de vorige vloer en dient om problemen met effenheid op te lossen. Oude vloerbedekkingen of het gereinigde oppervlak van een oude plankenvloer kunnen onregelmatigheden vertonen en grotere fouten waardoor er geen nieuwe bekleding bovenop geplaatst kan worden.

Het nieuwe oppervlak voorbereiden

Als de oude vloer bedekt is met tegels of parket dan kan de ondervloer er bovenop geplaatst worden. Een plastic vloerbedekking of vast tapijt moeten worden verwijderd. Een oude betegeling kan blijven en dienen als onderlaag voor de nieuwe vloer. Let wel op voor de hoogte ervan, want die zal hoger zijn eens de nieuwe vloer is geplaatst.

De ondervloer gieten

Als de oude vloer is verwijderd en goed gereinigd kunt u beginnen met gieten van de nieuwe ondervloer. Deze kan vloeibaar of vlottend zijn en droogt met een snelheid van 1 centimeter per week. Deze termijn wordt spijtig genoeg niet altijd nageleefd wat later problemen kan veroorzaken.

Welke bedekking kiezen ?

Zodra de ondervloer gedroogd is, kan de nieuwe vloerbedekking worden geplaatst. Daarom moet u de parket- of tegellegger zeggen wat uw keuze is voor deze de werken uitvoert.

Parket is warm en zacht en betekent bovendien een meerwaarde voor uw woning. Tegels geven een koude indruk bij aanraken als er geen vloerverwarming wordt gebruikt. Toch worden tegels veel gebruikt en dan vooral voor specifieke ruimtes als keukens of badkamers.

Vinyl geeft de mogelijkheid om uw interieur anders te decoreren. Er zijn verschillende types en motieven en dit materiaal werkt ook geluiddempend. Het is soepel, warm en biedt een zeer goede thermische isolatie. Marmer of andere natuurstenen geven een chique toets aan uw interieur en zijn niet zo moeilijk te plaatsen. Toch is dit materiaal kouder bij aanraken dan andere materialen en de isolatie is ook niet optimaal. Vasttapijt wordt vandaag nog veel gebruikt voor specifieke kamers als een speelkamer of kinderkamer. Vasttapijt heeft evenwel een groot nadeel omdat het mijten kan bevatten en aanzienlijk veel stof. Het moet dus vaak worden onderhouden met een desinfecterende shampoo en regelmatig worden gestofzuigd.

Om het soort vloerbedekking te kiezen dat past bij uw interieur raden wij u aan om een beroep te doen op een vakman die u kan begeleiden bij uw keuze. Hij kan u ook stalen tonen van hout, tegels of tapijt zodat u zich een idee kunt vormen van de reële situatie en het uiteindelijke resultaat. Aarzel dus niet en neem contact op met onze vakmensen door middel van bovenstaand formulier.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer