De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Warmtepomp

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Voor het verwarmen van een huis aan de hand van het recyclen van buitenlucht, kan de installatie van een warmtepomp een geweldig alternatief of een aanvulling zijn van de centrale verwarming. Het zal u helpen om minder uit te geven aan mazout of aan stookolie tijdens de koude maanden. 

Om tot 5 offertes voor een warmtepomp te ontvangen van professionals uit uw regio, kan u het formulier hieronder invullen!


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Goed om te weten

Het principe van deze installatie is relatief simpel, het bestaat erin om alle calorieën uit de elementen (water, grond, lucht) in en rond uw huis te halen en ze om te zetten in energie. Er bestaan dus verschillende pomptypes: lucht/lucht – lucht/water – bodem /water – bodem/ bodem - …

Het gebruik van dit systeem laat u toe om tot 75% te besparen op uw jaarlijkse verwarmingsfactuur. Omgekeerd zal het worden afgeschreven over een periode van 3 tot 5 jaar, afhankelijk van het installatietype en de gekozen oplossing. 

Zijn werking

De werking is omgekeerd dan die van een koelkast. De nodige calorieën worden buiten de woning opgenomen en gaan van een vloeibare vorm naar een kokende vorm. De aangemaakte stoom wordt aangezogen en verwarmd door een compressor die het naar de condensor zal sturen. Nadien zal deze de warmte naar de verschillende verwarmingssystemen verspreiden (radiatoren, vloerverwarming, etc.).

Welk pomptype moet ik kiezen?

  • Lucht/lucht: past zich gemakkelijk aan elk huistype aan en moet beschikken over buitenventilatie. Het is ideaal voor een chauffage met elektrische verwarming, omdat dat geen centraal systeem vereist. 
  • Lucht/water: dit systeem (bestaande uit twee eenheden) laat toe om een woning te voorzien van warm water en verwarming. De pomp zal de warmte uit de buitenlucht trekken om zo energie naar binnen te krijgen. Het kan gekoppeld worden aan de centrale verwarming om warm water naar de bestaande chauffages te brengen. 
  • Bodem/water: deze installatie voorziet de woning in zowel warm water als in verwarming. Sensoren worden aangebracht in de grond om zo de warmte van de aarde op te vangen. Nadien worden deze verzonden naar de woning (via de vloer of radiatoren). Een tuin of een binnenplaats is dan ook noodzakelijk voor de installatie van dit systeemtype. 

Wij raden u aan om de hulp in te roepen van een professional voor de installatie van dit apparaat. Hij kan u tips geven en u de verschillende mogelijkheden voor uw woning uitleggen. Aarzel niet langer en vul het formulier om tot 5 prijsoffers te ontvangen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer