De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Verwarmingsketel

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Als u een verwarmingsketel wenst te installeren in uw woning kan u kiezen tussen verschillende types. Ze worden steeds efficiënter en verbruiken minder energie. Er bestaan naast olie of aardgas nog andere soorten op biomassa die werken met pellets (houtpellets of –blokken).

Om na te gaan wat de beste oplossing is voor uw huis, aarzel niet en vul ons aanvraagformulier in om offertes voor een verwarmingsketel te ontvangen.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

De verschillende mogelijkheden

Het is interessant om te onthouden dat u uw verwarmingsketel best vervangt als die 15-20 jaar oud is. Met dat in het achterhoofd is het van belang dat hij juist geïnstalleerd wordt en op een energiezuinige manier. 

  • Individuele ketel met hoge energieprestatie: heeft een rendement van 90% vergeleken met een klassiek model en is veel efficiënter dan een installatie op olie of gas. Hij bespaart daarenboven tot 20% ten opzichte van de andere types.
  • Gasverwarming: met een rendement van 98%, draagt dit type bij aan de bescherming van het milieu. Een tweede voordeel is het feit dat het systeem nooit een gebrek zal hebben aan brandstof, aangezien er continu gas geleverd kan worden.
  • Elektriciteit: deze verwarmingsmethode heeft het meeste energie nodig. Niettemin is hij gemakkelijk te installeren en past zowat overal. 
  • Met pellets: zich verwarmen met houtpellets is meer en meer in de mode op dit moment als gevolg van de prijsstijging van gas en mazout. Het is goedkoop en geeft veel warmte af. Algemeen wordt er een besparing van 40% waargenomen op de stookkosten. 

Hoeveel zal het kosten?

Afhankelijk van het type dat u kiest, zal de prijs gemakkelijk verschillen:

  • Op gas en condensaat: € 2500 en € 5000.
  • Met pellets komt het op ongeveer € 7500
  • Een klassieke model (gas of elektrisch) kost rond de € 1000

Houd er verder nog rekening mee dat sommige regio’s ook premies geven voor de installatie van nieuwe verwarmingsvormen. Om te weten te komen wat de verschillende mogelijkheden zijn voor u en uw woning, neemt u best contact op met de professionals uit ons netwerk.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer