De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Schoorsteenvegen

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Om het risico op een brand te verkleinen, een betere trekking te verkrijgen en zo uw energieverbruik te optimaliseren, is het nodig om uw schoorsteen goed te onderhouden. Het is aan de eigenaar of de huurder om hier regelmatig voor te zorgen. Naast het vatten van vuur, kan het ook gevaarlijk zijn om een koolmonoxidevergiftiging op te lopen. Genoeg redenen om uw schouw regelmatig schoon te laten maken.

Wacht niet tot het te laat is en laat tijdig uw pijpen vegen. Vul het formulier hieronder in en ontvang gratis tot 5 offertes voor schoorsteenvegen. 


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Hoeveel kost dat werkje?

Er zijn twee oplossingen mogelijk: een vast bedrag of een prijs op maat. In dat geval, reken tussen € 80 en € 120 volgens de grootte van de schouw of de staat waarin de schoorsteenveger ze zal vinden. Het is aangeraden om zeker één keer per jaar alles te laten uitkuisen en voor de winter controleren of de pijpen in orde zijn. Gebruikt u uw haard regelmatig? Doe dan twee keer per jaar een beroep op een vakman om uw schouw te vegen.

Wist u trouwens dat zelfs een halve centimeter roet genoeg is om 10% van de prestatie van uw verwarming te verminderen? Verzorg ze dus regelmatig.

Een attest voor de verzekeringen

Omdat schoorsteenvegers zich vaak aan gevaarlijk werk wagen, moeten zij kunnen getuigen dat uw schouw in goede conditie is. Hij moet u daarvoor een certificaat of een factuur geven die u kan inbrengen in uw verzekeringen.

Verschillende werkwijzen

Van bovenaf 

Als men kiest om te werken op het dak is het heel belangrijk om te weten hoe men voorzichtig met een ladder werkt en hoe men zich veilig kan bewegen op het dak zonder enig risico te nemen.

Om het vegen uit te voeren, laat men stapsgewijs een ronde borstel uit ijzer zakken in de schouw. 

Van onderuit

De schouw moet eerst goed voorbereidt worden alvorens er een borstel in te steken. Als u een kachel heeft, is het nodig om alles uit elkaar te halen, dat in tegenstelling tot inbouwcassettes of inbouwhaarden.

De specialist zal het roet verwijderen aan de hand van verschillende manipulaties. Hij zal een aantal stelen moeten toevoegen aan zijn set om de reikwijdte te vergroten om zo de bovenkant te kunnen bereiken. Dat is de meest gebruikte methode.

Voor een goede samenwerking en een wettelijk certificaat voor uw verzekering, doet u best een beroep op een specialist uit ons netwerk om zo zelf geen enkel risico te lopen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer