De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Kachels

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Een zeer gekend verwarmingsapparaat is vast en zeker de kachel. Het toestel voorziet in warmte door bijvoorbeeld het verbranden van hout. U kiest er voornamelijk zelf voor of u hout of pellets (houtkorrels) gebruikt. Deze keuze hangt vooral af van de ruimte die verwarmd moet worden en hoeveel u wenst te verbruiken. Wilt u dit systeem laten installeren bij u thuis? Dan helpen wij u graag een handje verder. 

Om 5 offertes voor kachels te ontvangen, kan u het aanvraagformulier hieronder invullen. Zo ontdekt u de professionals uit uw regio die u kunnen helpen met de installatie, reiniging of vervanging van deze verwarmingsbron.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Waar moet u rekening mee houden?

Alvorens u deze installatie plaatst, moet u enkele elementen in rekening brengen. Een daarvan is een ventilatiesysteem dat aanwezig moet zijn in uw huis voor het afvoeren van eventuele rookontwikkeling. U moet er ook voor zorgen dat deze vorm van verwarming niet in de buurt van brandbaar materiaal geplaatst wordt (gordijnen, zetels).

De positie zal ook bepaald worden door het type dat u kiest: zo bestaan er modellen die ontworpen zijn om voor of tegen een muur te plaatsen of die een centrale plaats nodig hebben, bijvoorbeeld midden in de kamer. Het voordeel van zo’n centraal systeem is dat deze 360° rond zich warmte geeft. U moet er ook voor zorgen dat er voldoende luchttoevoer is. Als dat niet het geval is, moet u een buis, die naar buiten loopt, installeren. Zo voorziet u in voldoende verbrandingslucht.

Het plaatsen van deze installatie kan heel moeilijk zijn, daarvoor, en om u te laten ondersteunen in uw keuze, is het interessant om een beroep te doen op een professional uit ons netwerk. 

De openhaard versus de kachel

Het is niet altijd simpel om de juiste keuze te maken. Wij vermelden alvast het grootste en belangrijkste verschillen tussen deze twee toestellen: een openhaard is altijd open, waardoor er veel warmte verloren gaat. Het rendement haalt daardoor maar 15%, de meeste warmte verdwijnt namelijk langs de schoorsteen. Het rendement van een kachel ligt een stuk hoger, rond de 60 en 80%, dankzij de afsluiting aan de hand van een glazen deur.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer