De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Houtketel

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Bent u van plan een houtgestookte ketel of houtkachel in uw huis te laten installeren? Wilt u snel een prijsopgave voor uw houtverwarmingsketel of warmtepompinstallatie? Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt tot 5 gratis en vrijblijvende offertes en profiteert van de voordeligste aanbiedingen van onze netwerkpartners.

 


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Waarom kiezen voor een houtverwarmingsketel?

Biomassaketels worden beschouwd als een van de meest efficiënte verwarmingssystemen die vandaag op de markt zijn. Dit is precies de reden waarom er steeds meer hout- en pelletketelinstallaties komen in woonhuizen, bedrijfspanden en industriële gebouwen. In principe is de keuze voor de installatie van een biomassaketel economisch en ecologisch gezien bijna altijd een interessante keuze. Door een verwarmingssysteem op fossiele brandstoffen te vervangen door een pellet- of houtverwarmingsketel kan gebruik worden gemaakt van een alternatieve en hernieuwbare energiebron, zoals hout en houtderivaten, met aanzienlijke voordeliger op het gebied van prijs en milieueffect.

 

Wat zijn de criteria voor de installatie van een houtgestookte ketel?

Allereerst moet worden nagegaan of er voldoende ruimte is voor de installatie van de houtverwarmingsketel. De te bestemmen ruimte moet niet alleen plaats bieden aan de ketel zelf, maar ook aan het voorraadvat en andere onderdelen van de installatie. De aanbevolen minimumoppervlakte voor de stookruimte is ongeveer 10m². Voor het gemak is het ook aan te bevelen de houtopslag zo dicht mogelijk bij de stookruimte te plaatsen.

 

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer