De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Condensatieketel

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Bent u op zoek naar een zuinige verwarmingsinstallatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Condensatieketels verbruiken aanzienlijk minder energie en zorgen tegelijk voor een hoog warmtecomfort. Vul nu de aanvraag in en ontvang van ons tot 5 gratis offertes voor condensatieketels.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Het mooie aan deze installatie, is dat het permanent een deel van de waterdamp in de verbrandingsgassen laat condenseren. Dankzij deze innovatieve werking komt er meer nuttige warmte vrij. Er zijn nog tal van voordelen verbonden aan deze installatie. Daar leest u hier dadelijk meer over. Wilt u graag tot 5 gratis offertes ontvangen van professionele vakmannen? Vul dan eerst het aanvraagformulier in en wij helpen u zo verder.

Wij helpen u om de juiste keuze te maken

Een condensatieketel is veel efficiënter dan gelijk welke andere traditioneel model, omdat het extra energie terugwint uit zijn verbrandingsgassen. Daarom is het ook een economische en zuinige installatie. Dankzij deze terugwinning bespaart u tot 10% op uw energie! Omdat ze tot 10 keer minder CO2 uitstoten dan klassieke installaties, zijn ze ook zeer ecologisch.

Ziet u een HR TOP label? Dan gaat het om een volwaardige condensatieketel op gas. Dat label geeft garanties betreffende het rendement en de emissies van uw verwarming.

Het Optimaz-elite label kan u terugvinden bij ketels op stookolie. Het label garandeert dat de installatie voldoet aan de huidige normen en bij gevolg dus milieuvriendelijker zijn dan de oudere modellen.

Kiezen voor gas of stookolie?

Wij helpen u ook in uw keuze van verwarmingsbron. Gaat u voor gas of stookolie? Ze zijn alle twee erg gelijkwaardig, maar er is een verschil in de manier waarop ze geïnstalleerd worden en dat kan uw keuze beïnvloeden. Zo is het installeren van een ketel op aardgas goedkoper, u heeft er geen tank voor nodig en ze zijn altijd goedkoper dan stookolieketels. Bovendien hoeft de gasketel maar om de twee jaar onderhouden worden, bij stookolie moet dat elk jaar gebeuren. 

Hoe werkt deze installatie?

Eerst zal de ketel brandstof omzetten in warmte en haalt warmte uit de eigen verbrandingsgassen. Met behulp van een warmtewisselaar kunnen de rookgassen beter afkoelen dan bij een niet-condenserende ketel. In deze warmtewisselaar kruisen retourwater en rookgassen elkaar. De waterdamp die in de rookgassen zit, zal hierdoor condenseren en neerslaan tot een vloeibaar geheel. En dankzij deze condensatie wordt er veel warmte overgedragen.

Wat zegt de wetgeving?

Sinds september 2015 is het verplicht om een condensatieketel te installeren. Dat in het kader van het ecodesign, een ecologische trend in de Europese wetgeving.

U bent niet verplicht om uw oude installatie te vervangen, maar als u dat wel zou doen, dan is het verplicht om te voldoen aan strenge minimumeisen. Bent u een beschermde afnemer (u heeft recht op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds, u bent in budgetbegeleiding bij het OCMW, u geniet van de sociale maximumprijs voor elektriciteit en aardas,..)? Dan heeft u recht op een eenmalige premie van € 800 voor deze vernieuwing. 

Deze wetgeving brengt voor u een energiebesparing mee: bereken nu uw energiewinst voor de vervanging!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer