De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

5 tips voor een warme winter

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Gepubliceerd: 06-11-2015 13:45

De herfst is in het land. Het begint koud te worden en u draait de radiator alvast open. Maar hoe voorkomt u dat uw facturen de pan uitswingen?

Het antwoord is simpel: door u op de juiste wijze voor te bereiden op de winter!

Kijk uw isolatie na

De koude komt niet overal zomaar binnen. Dat gebeurt op plaatsen die slecht geïsoleerd zijn of waar lucht kan binnenkomen. Dat lijkt u niet belangrijk? Wist u dat u tot 30% warmte verliest door een slecht geïsoleerd dak?

Als u opmerkt dat uw ramen beschadigd zijn, laat ze dan best eens nakijken door een expert. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt.

Slecht geïsoleerde buizen

Buizen die warm water vervoeren moet geïsoleerd zijn en mogen niet passeren door een ruimte die niet verwarmd wordt. Anders verliest men veel warmte. Dit kan zelfs leiden tot oververhitting. Als uw radiatoren geen thermostaat hebben, dan blijft uw verwarming werken. Als je daarbij nog de verwarming van de zon of de verlichting telt, dan kan de temperatuur snel oplopen. De lucht wordt ongezond en u voelt u niet goed in uw woonruimtes. Een goede loodgieter kan uw probleem analyseren en uw verwarmingsnoden in kaart brengen. Vermijd vocht, rare geuren en vooral de koude door beroep te doen op een gespecialiseerde vakman.

Vervang niet te snel uw verwarmingsinstallatie.

Een regelmatig onderhoud van uw verwarmingsketel is de beste manier om te voorkomen dat die vervangen moet worden. Maar denk aan de punten die hierboven worden aangehaald. Als uw huis slecht geïsoleerd is, dan moet u meer verwarmen. Uw facturen stijgen en u denkt logischerwijze aan een slecht werkende verwarmingsketel. Een regelmatig onderhoud van uw ramen en een goede dakisolatie en u voelt de koude al niet meer!

Onze raad om is om een goede en ervaren loodgieter onder de arm te nemen. Hij zal voor u de beste oplossing vinden.

Is uw huis gericht naar het zuiden?

Het serre-effect zal uw huis enkele graden opwarmen wanneer de zon door uw ramen schijnt. Vergeet dus niet om overdag de gordijnen te openen. ’s Nachts daarentegen is het beter om uw gordijnen of rolluiken te sluiten zodat u zo weinig mogelijk warme verliest.

Kunnen uw radiatoren hun warmte correct verdelen?

Het verwarmingsapparaat mag niet gehinderd worden door te lange gordijnen of een meubel. U verliest tot 20% warmte als er een object voor de verwarming staat. 

Voor een optimale werking moeten uw radiatoren ieder jaar, bij voorkeur in de herfst, ontlucht worden. Ontluchting is nodig wanneer er lucht in de buizen zit. Dat maakt niet alleen lawaai maar verhindert ook dat de radiatoren correct verwarmen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer