De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Tuinhuizen

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Er zijn ontelbare mogelijkheden waarvoor u uw tuinhuis kan gebruiken: pool-house, relaxruimte, bergplaats, werkplaats, enz.

U kunt er ook uw werktuigen in kwijt, u kunt er schilderen of eenvoudig verkoeling zoeken bij hevige warmte.

Stuur ons uw aanvraag via onderstaand formulier en wij bezorgen u vijf offertes voor tuinhuizen van professionele vakmensen..


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

De elementen waar u op moet letten!

Welke oppervlakte?

Eerst moet u kiezen hoe groot deze bergruimte moet zijn en waar u het wilt plaatsen. Deze twee factoren zullen inspelen op de blootstelling aan de zon en op de materialen voor de bouw. De grootte bepaalt u zelf, afhankelijk van waar u het voor zal gebruiken (bergplaats, lokaal, kamer,…). Een tuinhuis van 3 tot 6 m² wordt meestal gebruikt als opslagplaats voor gereedschap. Tussen 6 en 15 m² kunt u er ook nog rekken of bergkasten in kwijt. Met meer dan 15m² wordt het een plek om in te leven en u kan inrichten naar wens (keuken, kamer,…).

Welk materiaal? 

Het materiaal dat gebruikt wordt, moet gekozen worden afhankelijk van de blootstelling en de gewenste sterkt. Een houten tuinhuis past volledig in het kader van uw tuin. Bovendien is de thermische isolatie optimaal als het hout goed behandeld is. Het hout moet wel, afhankelijk van de soort, om de twee jaar onderhouden worden. Metaal (aluminium en/of staal) is sterk en kan u gemakkelijk onderhouden, maar het isoleert minder goed. PVC wordt voornamelijk gebruikt bij kleinere opbergruimtes. Het heeft geen weerstand, is niet duurzaam en vervormt gemakkelijk onder invloed van warmte. Het is dus geen aanrader. 

Welke bedekking?

Voor het dak blijft ‘roofing’ de goedkoopste oplossing. De brede stroken worden direct op de dakstructuur gespijkerd voor een maximale afdichting. Een dakbedekking in daklei is twee keer zo dik als roofing en bestaat uit bitumenplaten die worden geplaatst als leien.

Een bergplaats in uw tuin en/of een carport is in het algemeen interessant en geeft een meerwaarde aan uw eigendom. Laat u helpen en adviseren door vakmensen, zij bezorgen u een offerte op maat met alle diensten die zij aanbieden. 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer