De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Snoeien van bomen

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Snoeien is geen gemakkelijk werk en is ook heel gevaarlijk voor amateurtuiniers.  Om problemen te vermijden, raden wij u aan om de hulp in te roepen van een vakman die weet hoe hij de materialen moet gebruiken. Zij zijn beschermd en verzekerd tegen ongevallen en kunnen u het best informeren in verband met de keuze van bomen, waar u deze best plaatst en wat u moet doen met restafval na het snoeien.

Vul het formulier hieronder in en ontvang tot 5 offertes voor het snoeien van bomen van onze boomsnoeiers.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Belangrijk om te weten!

Snoeien bestaat uit het gericht afsnijden van bomen en planten. Deze methode heeft een invloed op de spruit, hun fytosanitaire staat, de groei en hun integratie op het land. In de loop der jaren vermindert de ruimte voor de takken, de bladeren en de stam naarmate de planten groeien. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig af te snijden.

Als een boom minder dan 10 jaar oud is, moet u deze om de 2 jaar onder handen nemen. Tussen de 10 en 20 jaar, moet dat werk elke 4 jaar gebeuren en als hij meer dan 20 jaar oud is, moet het slechts gebeuren elke 10 jaar. Dat garandeert de veiligheid van de personen die zich dicht bij de boom bevinden en zorgt er ook voor dat het hout sterker blijft en zo minder kans loopt op ziekten, parasieten,...

De tuinman moet er ook op letten dat hij de natuurlijke vorm van de planten en de kwaliteit van het hout behoudt en de groei ervan handhaaft. 

Gaat u een boom omkappen? Dan moet u met enkele belangrijke zaken rekening houden. Zo moet u eerst en vooral nagaan bij uw gemeente of u een vergunning nodig heeft of niet. Als u de vergunning gekregen heeft, kan u de werken starten. Eerst is het belangrijk dat u de valrichting van de boom bepaalt, dat is absoluut niet simpel en we kunnen niet anders dan aanhalen dat de tussenkomst van een vakman echt noodzakelijk is. Het is heel interessant om voor het hakken de takken af te snijden. Nadien kan u de stam afhakken. Eenmaal de boom omgevallen is, kan u deze in stukken zagen. Heel handig om dat overschot te gebruiken voor de open haard. 

Overgaan tot actie

Neem geen risico’s en neem een echte prof onder de arm. Zijn zij de perfecte personen om u tips te geven indien u nog veranderingen wilt aanbrengen in uw tuin.

Ontvang dus snel tot 5 prijsoffers door de aanvraag hierboven zo gedetailleerd als mogelijk in te vullen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer