De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Septische put

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

In landelijke gebieden of in gebieden waar het afvalwater niet rechtstreeks naar de riolering wordt afgevoerd, is het nodig om een septische put te installeren.

Deze put voert dan het afvalwater van uw woning af op uw eigen grond.

Vul voor advies betreffende uw specifieke situatie onderstaande formulier in en wij bezorgen u gratis tot vijf bestekken. 


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Hoe werkt een septische put ?

In deze installatie worden vaste en vloeibare elementen in het afvalwater, afkomstig van de douche, de wastafels, de toiletten of de vaatwasmachine, gescheiden. Deze put heeft een inhoud van tot 5000 liter en loopt langzaam vol.

Deze putten bestaan uit twee compartimenten, het eerste voor alle huishoudelijk afval en het tweede uitsluitend voor vloeistoffen (zwaarder afval zinkt naar de bodem van het eerste compartiment). Na deze twee eerste fasen worden de vloeistoffen afgevoerd via een leiding die onder de tuin is geïnstalleerd. Het afgevoerde water is onschadelijk voor stilstaand water en de bodem.

Om te vermijden dat de leiding verstopt raakt met vaste substanties, moet een bedrijf worden gecontacteerd om de installatie te komen leegpompen. Dit moet om de twee tot vijf jaar gebeuren afhankelijk van de inhoud en het al dan niet frequente gebruik van het systeem. Als de installatie continu wordt gebruikt door een groot gezin, is regelmatiger onderhoud nodig.

Er zijn bepaalde aanwijzingen die aangeven of er problemen zijn met de septische put:

  • De grond is op bepaalde plaatsen doordrenkt of zakt in wanneer erop gelopen wordt.
  • De afvoer van toiletten of douches duurt langer dan gewoonlijk of het water loopt terug.
  • De afvoeren stinken vaker.
  • Boven op het gazon verschijnt een zwartachtige vloeistof

Als u een van deze aanwijzingen opmerkt, moet u uw septische installatie laten inspecteren door een vakman die u zal zeggen welke specifieke acties nodig zijn om het probleem te verhelpen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer