De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Carport

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Bent u niet geïnteresseerd in een traditionele garage, maar wilt u wel een plaats waaronder u uw auto kan zetten? Kies dan voor een carport. Het is veel goedkoper en laat meer licht door dan een simpele garagebox. Vul de aanvraag hieronder in en ontvang tot 5 offertes voor carports van echte professionals. 


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Wilt u een autoluifel aanbouwen aan uw tuinhuis of woning? Wilt u het op maat laten maken? Dat is allemaal geen probleem, al onze vakmannen staan te uwer beschikking om u de beste offerte voor te leggen. Zij vergelijken uw wensen met wat zij u kunnen aanbieden en berekenen speciaal voor u de beste prijs.

Autoluifel vs. garage

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor het gemak van een autoluifel. Omdat deze installatie hetzelfde doel nastreeft als een garage, namelijk uw auto drooghouden, is de keuze voor de goedkopere oplossing snel gemaakt. 

Alle voordelen van carports op een rijtje:

  • Goedkoper dan een garage;
  • Uw auto staat buiten, maar geniet wel van bescherming tegen regen en zon
  • Dankzij de luchtcirculatie kan uw auto goed drogen en is er minder kans op roestvorming;
  • Heeft een multifunctioneel karakter. U kan er niet alleen uw wagen onder kwijt, ook fietsen, een grasmaaier of een caravan. In een garage is het vaak moeilijk tot onmogelijk om een grote woonwagen te plaatsen; 
  • Het heeft een heel moderne en stijlvolle uitstraling;
  • Het voorziet in voldoende schaduw, zo heeft u geen overdekt terras meer nodig, 
  • Uitlaatgassen blijven niet hangen, maar kunnen gemakkelijk ontsnappen;
  • Is groot en ruim, waardoor u er met gemak kan inrijden en uw deuren zonder problemen kan openen.

We willen natuurlijk de nadelen niet onder stoelen en banken schuiven:

  • Minder veilig dan een gesloten garage
  • Kan u niet verwarmen en is dus koud in de winter

Heeft u een bouwvergunning nodig? 

Telkens u iets wilt aanbouwen aan uw woning, moet u er rekening mee houden dat het nodig is om een bouwvergunning aan te vragen. Bij het aanbouwen van een autoafdak is er geen vergunningplicht, maar wel een meldingsplicht. Deze meldingsplicht geldt enkel als het gebouw niet hoger is dan 4 meter, de functie van de woning niet wijzigt, de aanbouw in de zijtuin minstens 3 meter van de perceelgrens blijft en 2 meter in de achtertuin. Om zeker te zijn dat u binnen deze richtlijnen blijft, kan u een beroep doen op een professional, deze weet perfect wat uw rechten en plichten zijn als u iets wil aanbouwen aan uw woning. 

Zoveel mogelijkheden, wij helpen u kiezen

U heeft gekozen voor een autoafdak. Proficiat met deze keuze! Maar wat nu? Er zijn heel wat vragen die u zichzelf stelt. Wil ik een houten carport of een uit aluminium? Moet hij vrijstaan of vasthangen aan een muur? Wil ik er één of meerdere auto’s onder plaatsen? Moet hij volledig open zijn of toch liever met een gesloten zijkant? Wil ik er een tuinhuis of opbergplaats aan vasthangen of hou ik het simpel?  Ziet u de bomen niet meer door het bos? Geen probleem, de vakmannen uit ons netwerk staan te springen om u te helpen en hebben de nodige ervaring om te voldoen aan al uw wensen. Twijfel dus niet langer en dien een aanvraag in!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer