De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Metalen trap

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Kan u zich een woning met meerdere verdiepingen of een hoog gebouw inbeelden zonder trap? Ook in uw huis zal u er waarschijnlijk één of meerdere hebben. Wilt u uw woonst een design uitstraling geven? Kies dan voor een metalen trap. Waarom u hiervoor moet kiezen en hoe u deze best installeert? Dat vraagt u best aan een echte professional. Ontdek tot 5 vakmannen die u kunnen helpen met al uw vragen door ons aanvraagformulier in te vullen. Op die manier zal u offertes voor uw metalen trap ontvangen.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Een trap in uw huis moet veilig zijn en passen binnen uw interieur. Wist u trouwens dat voor veiligheidsredenen de optrede tussen 14 en 20 centimeter moet liggen en de aantrede tussen 26 en 32cm? Onze vakmannen zijn hierover goed getraind en weten als de beste hoe u alles moet installeren.

Ruime keuze in metalen

U heeft besloten dat u een metalen trap in uw huis wilt. Maar daar stopt uw keuze niet, nu moet u nagaan welk soort metaal u zal gebruiken:

  • Inox is een roestvrij staal, maar is redelijk duur. Deze materiaalkeuze kan u zowel binnen als buiten gebruiken en zal er niet snel vuil uitzien. Aangezien het niet glad wordt, kunnen we hier ook spreken over een veilig materiaal.
  • Aluminium is goedkoper dan inox, maar zal na een bepaalde tijd doffer worden en is gevoelig aan krassen. Een trede in aluminium is standaard voorzien van een antislip laag. Aluminium laat zich wel gemakkelijk verwerken, zodat het mogelijk is om meerdere vormen en maten aan te nemen. 
  • Gegalvaniseerd ijzer is een met een laag zink bedekt materiaal om zo roest te voorkomen. Hierdoor is ze krasbestendig en heeft een fraai uiterlijk.

De voordelen op een rijtje

  • Onderhoudsvriendelijkheid is een van de belangrijkste troeven van dit materiaal. Enkel als u het lakt of voorziet van een laagje verf zal het nodig zijn om een nieuwe laag aan te brengen om de 5 à 10 jaar; 
  • Metaal is heel erg gemakkelijk te combineren met andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van metaal en glas of natuursteen. Dat zal uw woning een heel moderne look geven;
  • Het kan ook een kleine impact hebben op uw interieur, dat in tegenstelling tot een bombastische betonnen trap;
  • Het is een relatief licht materiaal, wat het gemakkelijk maakt bij de montage;
  • Metaal is ook sterk en duurzaam;
  • Vrijdragende trappen kan je alleen vervaardigen in metaal.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer