De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Rolluiken

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

De juiste rolluiken kiezen is belangrijk voor de volledige vormgeving van de esthetische waarden van uw woning. Maar er zijn verschillende elementen waaruit u moet kiezen, zoals het materiaal, het type dat u wenst of hoe u de installatie wenst te openen. Al deze zaken zijn zeer belangrijk om goed over na te denken alvorens u halsoverkop een beslissing maakt. 

Kan u niet zomaar kiezen? Weet u niet of het allemaal wel bij het geheel van uw huis zal passen? Geen paniek, want er bestaan voldoende vakmensen die u hierin kunnen begeleiden. U kan de professional waarmee u wenst samen te werken, vinden binnen ons netwerk door het formulier hieronder in te vullen. Op die manier kan u tot 5 offertes voor rolluiken ontvangen. 


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Waar moet u op letten?

Eerst en vooral is het interessant om na te denken aan de plaats waar u ze wenst te installeren. Afhankelijk of ze binnen of buiten de woning worden geplaatst, verschillen de vele mogelijkheden. 

Plaatst u ze binnen? Dan speelt de decoratie een grote rol en dan zal u moeten kiezen tussen de verschillende jaloezieën die er op de markt zijn. Buiten uw woning zal u meer rekening moete houden met de isolatie.

Er bestaan verschillende type rolluiken voor de buitenkant van uw woning:

  • Klapluiken: deze luiken zijn aanpasbaar in de hoogte en de lengte. Ze hebben een lange levensduur en garanderen een maximale veiligheid. Het plaatsen is redelijk simpel en kan bij verschillende type ramen. 
  • Louvreluiken: zijn ongeveer hetzelfde als voorgaande model en hebben deze karakteristieken. Al heeft deze uitvoering horizontale lamellen die het mogelijk maken om lucht door te laten en toch nog te beschermen tegen de stralen van de zon. 
  • Vouwluiken: deze zijn zeer discreet en vouwen zichzelf op, waardoor ze niet zoveel plaats nodig hebben.
  • Rollend: dit type biedt een maximale veiligheid, voornamelijk als ze automatisch zijn. De voordelen zijn ook zichtbaar, aangezien ze geen enkele invloed hebben op de oppervlakte van de gevel. 

Het materiaal dat gebruikt wordt, is voornamelijk afhankelijk van het gewenste type. Voor de klap- en louvre uitvoeringen kan u kiezen voor hout. Het voordeel van dit materiaal zit hem in de isolatie. Aluminium wordt dan weer gekozen voor het esthetisch en duurzaam aspect. Op vlak van isolatie is het een minder goed materiaal om te gebruiken. PVS heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als aluminium, al isoleert het beter en is het gemakkelijk te onderhouden. Ook is het meer aangeraden voor kleinere ramen. 

Om de juiste keuze te maken, kan u de raad inroepen van een specialist. Bij ons krijgt u de kans om uit 5 vakmannen de ideale partner te vinden. Dat doet u door het formulier hierboven zo gedetailleerd mogelijk in te vullen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer