De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Ramen

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Ramen kiezen, ze kopen en ze installeren, het lijkt gemakkelijker dan het eigenlijk is. Er zijn namelijk verschillende elementen waar u rekening mee moet houden en deze moeten met zorg gekozen worden om voor een maximaal comfort van uw woning te zorgen.

Laat u begeleiden tijdens alle stappen die genomen moeten worden door een van onze specialisten. U kan hen vinden door het onderstaande aanvraagformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Wij stellen uw werken dan voor aan de specialisten en 5 van hen krijgen de kans om u een offerte voor ramen te bezorgen. U moet enkel kiezen met wie u in zee wilt gaan op basis van de regio, prijs, kwaliteit, etc…


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

PVC, Aluminium, Hout: wat kies ik?

Of u nu voor ramen uit aluminium, hout of PVC kiest, het materiaal zal een impact hebben op de uitstraling van uw woning. Denk dus goed na over volgende punten:

  • Esthetisch resultaat/design van uw woning: modern, traditioneel, klassiek... De samenhang tussen de bouwstijl van uw woning en de vensters is een uitermate belangrijke factor. Probeer dus om het eindresultaat vooraf te visualiseren en aarzel niet om u te laten adviseren door een schrijnwerker.
  • Thermische/akoestische isolatie: het isolerend vermogen is afhankelijk van het soort materiaal dat er gebruikt wordt. Ook de beglazing en de kwaliteit van de voegen hebben een invloed op de isolatie. Vooral hout is bekend voor zijn isolerende eigenschappen.
  • Schoonmaak en onderhoud: houten frames vragen om een regelmatig onderhoud (vernissen, verven, gladschuren...) om hun oorspronkelijke look te behouden. Raamkozijnen gemaakt uit PVC of aluminium zullen slechts af en toe een schoonmaakbeurt nodig hebben.

Prijs, evaluatie: het zijn enkele kernfactoren

Net zoals bij ander buitenschrijnwerk zal de prijs van uw ramen afhangen van enkele criteria:

  • Afmetingen
  • Op maat gemaakt of niet ?
  • Gekozen materiaal
  • Type venster (simpel, dubbel, trippel glas)

Veel schrijnwerkers baseren hun offerte op de oppervlakte (€/m²). Daarnaast kunnen ze in hun prijsofferte de nodige arbeidsuren en de kosten van het materiaal apart opsommen.We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer