De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Werken om uit te voeren in de Lente

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Gepubliceerd: 16-03-2016 09:47

BATIBOUW+ stelt u een overzicht ter beschikking van werken die seizoen per seizoen uitgevoerd kunnen worden!

Lente

Uw woning overleefde de winter en in de lente is het tijd om de schade die deze koude periode heeft veroorzaakt te repareren en uw huis voor te bereiden op de zonnige dagen die eraan komen. Zo kan u er ten volle van genieten.

Dakwerken

Tijdens de koude winterdagen en door de wisselvallige temperaturen en weersomstandigheden in de herfst heeft het dak vaak veel te verduren. Daarom is het aangeraden om na de winter uw dak te controleren en eventueel te repareren of renoveren.

Wat moet u controleren:

  • Het dakhout: deze kan na een periode van temperatuurschommelingen en wisselvallige weersomstandigheden beginnen verrotten. Dan is het dringend tijd om dit te behandelen.
  • De schoorsteen: in de winter heeft u hoogstwaarschijnlijk uw haard gebruikt, de lente is daarom het ideale moment om uw schoorsteen te vegen.
  • De dakpannen: controleer goed of de dakpannen goed vast zitten en niet gebroken zijn.
  • Lood- en zinkaansluitingen: kijk goed na of er geen scheuren of hobbels in uw zink- en loodaansluiting zijn. Indien nodig, repareer dit in de lente om zo lekkages te voorkomen.

Verder kan u in de lente ook uw dak reinigen en ontmossen. Deze dakwerken zijn niet altijd even voor de hand liggend en veilig. Laat u daarom bijstaan door een erkende vakman uit het netwerk van BATIBOUW+.

De dakgoot

De lenteschoonmaak dient niet enkel binnenshuis te gebeuren. Ook uw dakgoten kunnen jaarlijks een onderhoudsbeurt gebruiken. Dat moet voorkomen dat er ontstoppingen ontstaan.

Deuren en ramen kuisen

Het schoonmaken van uw huis heeft geen nut als u uw ramen en deuren niet kuist. Maak ze schoon na de winter en geniet in de lente van een mooi opgeblonken resultaat. Reinig de gordijnen en horren, controleer de voegen en het ijzerwerk rond de ramen en deuren en waarom niet nagaan of uw sloten nog goed werken?

De tuininrichting

Vaarwel winter, lang leve de zomer! De temperaturen zullen stijgen en nu heeft u de gelegenheid om tijd te investeren in uw terras, tuin of moestuin. Het is ook het ideale moment om een prieel, pergola, veranda of zelfs een carport te installeren! Tuinarchitecten kunnen u helpen met de creatie van uw tuinprojecten. Ervaren tuiniers en boomkwekers kunnen u adviseren over de juiste planten voor uw tuin.

Schilderwerken

We weten het allemaal: schilderwerken vragen ook een lange droogtijd. Profiteer daarom in de lente van de dagen die langer worden en de aangenamere temperaturen om te schilderen. Zowel binnen en buiten zullen de temperaturen ervoor zorgen dat de droogtijd inkort en u dus sneller klaar bent met de werken.

 

 

 

 

Cliquez ici pour la version francophone.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer