De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Vochtbestrijding

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

U hebt bepaalde problemen met vocht in uw huis en u wilt daar iets aan doen. U hebt schimmelplekken op bepaalde muren en u wilt weten wat de oorzaak is om van deze problemen vanaf te geraken ?

Zoek niet verder! Batibouw+ helpt u om de juiste vakman te vinden voor de behandeling van vocht binnen in uw woning.

Vul onderstaande aanvraag in en wij bezorgen u tot vijf bestekken voor vochtbehandeling. 


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Waar beginnen ?

Vooraleer de werken te beginnen moet eerst de oorzaak van de vochtproblemen worden opgespoord. Ze kunnen worden veroorzaakt door een te sterke condensatie (dit betekent dat de ventilatie in uw woning onvoldoende is), door waterinsijpeling in de muren, mogelijk afkomstig van het dak of van bepaalde leidingen of nog, door opstijgend vocht in de muren.

Wanneer het probleem gevonden is, moet u misschien andere werken uitvoeren om het probleem op te lossen. Voor de behandeling van vocht dat al in de muren zit, bestaan er verschillende oplossingen in functie van de oorzaak ervan.

  • Verluchten en isoleren van de muren is een oplossing voor problemen met de condensatie.
  • Als u waterinsijpeling vermoedt begint u best bij het dak. Laat de dakpannen, de onderlaag en de dakgoten of vensters in de onmiddellijk buurt controleren.
  • Als het een lek is in uw leidingen dat de vochtproblemen veroorzaakt, moet het lek worden opgespoord en moeten de betrokken leidingen eventueel worden omgeleid.
  • Opstijgend vocht wordt op een andere manier behandeld. Er moet een isolerend product onder het huis en in de funderingen worden aangebracht om een afsluiting te vormen.

Hoe dergelijke problemen voorkomen ?

Een ruimte goed verluchten is enorm belangrijk, zeker voor de badkamer of de keuken die sowieso al vochtige ruimtes zijn. De verwarming nooit onder 15° zetten om te veel vocht in de lucht te vermijden. Plaats meubels ook niet te dicht bij de muren maar zo dat de lucht kan passeren, zo vermijdt u een temperatuurverschil voor en achter het meubel.

Om uw problemen snel te verhelpen en te vermijden dat het vocht zich verder verspreidt in uw muren, vult u onderstaand formulier in voor concrete contacten met vakmensen die deze problemen voor u kunnen oplossen!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer