De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Plamuren

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Wenst u om renovatiewerken uit te voeren op uw muren of plafonds. Misschien heeft u net een huis laten bouwen en is het tijd om uw muren voor te bereiden?

Dat is net het vakgebied van een stukadoor. Het is echter niet altijd even gemakkelijk om er een te vinden in uw buurt. Daarom geven wij u de kans om gratis tot vijf offertes voor pleisterwerken te ontvangen.

Vul het formulier hieronder in met uw aanvraag en wij zullen contact met u opnemen om uw project gedetailleerder uit te schrijven alvorens we het voorstellen aan ons netwerk van professionals.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Waaruit bestaat het? 

Het komt neer op het aanbrengen van een laag gips via een methode van nat gips of via platen (droge gips).

Natte pleister die, zoals de naam al doet vermoeden, is gemaakt met water en moet worden aangebracht door een deskundige. Voor dit werkje moet u snel kunnen handelen en de technieken die toegepast worden, kunnen niet zomaar door een amateur worden uitgevoerd. Een professional weet een verstandige keuze te maken over welke bekleding het best past bij oppervlakte die behandeld moet worden. Hij kan bijvoorbeeld zeggen dat bepaalde materies (zoals gepolijst beton) altijd een voorbehandeling nodig hebben voordat u begint te pleisteren.

Maak gebruik van gipsplaten om te vermijden dat de droogtijd te lang zal duren. Dat systeem is wel duurder dan de natte versie, maar kan u eventueel zelf toepassen. Vraag hulp als u ze ophangt, want ze kunnen heel zwaar zijn.

Welke taken moeten worden uitgevoerd?

De stukadoor komt net na de metselaar. Hij is verantwoordelijk voor het aanbrengen van een coating laag op plafonds of wanden van gips of moet soms sierlijstwerk, kroonlijsten of schoorstenen maken. 

De prijs van zijn prestaties hangt af van de oppervlakte die hij moet behandelen. Het kan ook zijn dat u extra moet betalen voor de afwerking. Al zijn er ook vakmannen die gratis terugkeren na de installatie om hun werk te voltooien. 

Vocht, een vloek voor het plafond

Als uw muren lijden onder waterlekkage, kan de bekleding en het plafond loskomen. Vocht behandelen na deze schade is niet ideaal. De behandeling duurt lang, is duur en u moet goed ontsmetten als u niet wilt dat er plots paddenstoelen gaan groeien in uw woning. Het is veeleer aangeraden om een water- en luchtdicht materiaal te gebruiken voor de binnenmuren en een waterafstotende coating voor de buitenmuren.

Vocht kan altijd aanwezig zijn, zelfs als u erg waakzaam bent. De natte techniek zorgt ervoor dat de oppervlaktes nat worden. Daarom is het altijd belangrijk om uw ruimtes goed te verwarmen en verluchten zodat het grootste deel van het vocht kan verdampen.

Om te voorkomen dat vocht verder trekt, is het nodig om het plafond te schorsen tot net boven de dakbaan. Op deze manier staat het plafond niet direct in contact met de muurbedekking.

Vergeet niet dat het aangeraden is om goed te isoleren en regelmatig uw kamers te ventileren, zo maakt vocht amper kans in uw woning.

Laat u adviseren

Als u de conditie van uw muren wilt laten beoordelen of een idee wilt krijgen over de prijs van pleisterwerken aan uw plafond kan u offertes vergelijken of vragen stellen aan ervaren vakmensen. Vul daarom eerst uw aanvraag in op het formulier hierboven.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer