De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Schildertrends: welke kleuren zijn ideaal voor jouw huis?

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Gepubliceerd: 02-02-2016 11:52

Ben je van plan om binnenkort jouw interieur te vernieuwen? Denk dan goed na over welke kleuren je gaat kiezen. Wil je een interieur dat volledig overeenstemt met uw persoonlijkheid? Of wil je voornamelijk de sfeer van een kamer veranderen? Lees dan zeker volgende tips, wij vertellen welke kleuren je best kiest!

De stijl en de functie van een kamer zijn twee belangrijke elementen om rekening mee te houden als je kleuren wil kiezen die in overeenstemming zijn met jouw verlangens. Deze twee criteria zullen je helpen bij het kiezen van de juiste kleuren. Stijlen kunnen uiteenlopen van klassiek, zacht, levendig, warm, rustgevend tot zelfs heel flashy.

Enkele tips en tricks:

  • Wil je een intieme, warme sfeer creëren? Kies dan voor warme kleuren.
  • Kies voor koude kleuren als je de indruk wil geven dat een kleine kamer groter is.
  • Gebruik nooit meer dan drie verschillende kleuren, anders overbelast je de ruimte.

De woonkamer, de leefruimte van jouw huis

De nieuwste trend voor uw woonkamer: een combinatie van oranje, pastel roze of citroengeel met een koude dominante kleur zoals blauw of groen. Met deze kleuren zorg je meteen voor een gezellige en elegante ruimte. Ben je meer voor een traditionele- of zenlook? Ga dan voor diep grijs.

Mosterdgeel is ook een aanrader voor uw leefruimte. Deze kleur is dieper en meer hedendaags dan het klassieke geel. Vul mosterdgeel aan met petroleumblauw om uw woonkamer een rustige en serene uitstraling te geven. 

Verwelkom rood in jouw eetkamer

Getint blauw om op fuchsia of paars te lijken, rood passeert in al zijn nuances uw eettafel. Het zorgt er niet alleen voor dat uw ruimte een warme uitstraling krijgt, rood zal ook de gesprekken voeden en de eetlust stimuleren. Creëer een aangenamere sfeer door verschillende tinten rood te kiezen.

Durf je rood niet gebruiken op jouw muren? Probeer het dan in jouw meubels.

Verkies je een chique uiterlijk in jouw eetkamer? Dan raden we een oesterkleurige, lichtpaarse of grijze verf aan!

Welke kleur kies jij voor jouw werkplaats?

Aan jouw bureau wil je je kunnen concentreren, de kleuren blauw en groen kunnen jou daarbij helpen. Blauw bevordert tevens de intellectuele inspanning!

Wil je jouw creativiteit een boost geven? Kies voor een paarse tint: meng blauw en rood, het zal je helpen concentreren terwijl het ook jouw creativiteit stimuleert. Oranje scherpt de geest en geel op zijn beurt, bevordert het nemen van beslissingen.

Combineer bij voorkeur geel, blauw en grijs: het winnende trio voor een geslaagd kantoor!

Uw kamer, de ideale rustplaats

Neutrale kleuren zorgen voor een ‘zen’-gevoel en bevorderen een goede nachtrust. Wil je de passie in jouw slaapkamer aanwakkeren? Dan kan een vleugje rood wonderen doen. Let wel op: teveel rood kan, net zoals bij geel, jouw slaap verstoren. Oranje is daarvoor een goede oplossing.

Verkies je een kalme sfeer in jouw kamer? Ga dan voor blauw- en turquoisetinten, zoete dromen verzekerd!

 

  De meest modieuze kleur voor uw slaapkamer is zonder twijfel paars, deze kleur geeft zowel een elegante als een luxueuze uitstraling. Op zoek naar de juiste kleur voor de slaapkamer van jouw kind? Pastel of lichtpaars zorgt voor een goede nachtrust en zal ook de verbeelding aanspreken.

 

Het centrum van jouw woning: de keuken

Om de eetlust van iedereen op te wekken, is oranje de geschikte kleur. Met geel zorg je er dan weer voor dat je keuken een vrolijke uitstraling krijgt en dat iedereen zin krijgt om te koken. Naturelle kleuren zoals groen en beige zullen de inspiratie aanmoedigen.Het centrum van jouw woning: de keuken

Doe een beroep op een schilder of decorateur als je zeker wil zijn van een professioneel resultaat. De makkelijkste manier om een professionele schilder te vinden is via BATIBOUW+. Vul een offerteaanvraag in en verkrijg tot vijf gratis offertes!

 

Get inspired: https://nl.pinterest.com/

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer