De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Waterleiding

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Wordt het dringend tijd dat u uw waterleiding laat vervangen? Of zet u een nieuw huis en moet u deze installatie nog aanleggen? Het is natuurlijk ook mogelijk dat u een lek heeft in uw leidingen. En nu? Hoe gaat u deze werken aanpakken? 

U hoeft niet meteen in paniek te schieten. Als u niemand kent die u met deze werken kan helpen en u bent op zoek naar een vakman die met alle professionaliteit te werk gaat, dan bent u bij ons aan het juiste adres. 

Ontdek tot 5 gratis offertes voor uw waterleiding van vakmannen uit uw buurt. Vul het formulier nu in en kom te weten hoeveel deze werken u zullen kosten.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Eenmaal u klaar bent met het aftekenen van uw aansluitingen, is het mogelijk om de waterleiding aan te leggen. Het is een belangrijke installatie die ervoor zorgt dat via de hoofdleiding water op alle plaatsen in uw woning geraakt.

Voor deze leidingen wordt er vaak gebruik gemaakt van een roodkoperbuis die in zowel een harde als zachte uitvoering bestaat. Maar er zijn nog andere materialen die gebruikt worden zoals Polyvinylcloride, Polypropyleen,PER, PEX, etc. Het is heel belangrijk dat u goed nadenkt over de toepassing van deze buizen, alvorens u het materiaal kiest. Voor de toevoer van warm water bijvoorbeeld, kiest u best niet voor PE,... Om meer informatie te verkrijgen over deze materialen en hun plus- en minpunten, raden wij u aan om een beroep te doen op een loodgieter.

Eerste hulp bij waterlekkages

Een slechte conditie van uw installaties kan een lekkage veroorzaken. Ook een schok tijdens werken of gel kunnen schade berokkenen. Alvorens over te gaan tot de reparatie, is het belangrijk om te detecteren vanwaar het lek komt. Barsten en breuken komen heel vaak voor en tegenwoordig bestaan er geavanceerde technieken om ze te repareren.

Waar is het lek?

Endoscopie

Met deze techniek wordt er een camera in de buizen gestoken om het lek in beeld te brengen en de staat van het buizenstelsel te controleren. Wist u trouwens dat u de beelden, die digitaal opgeslagen kunnen worden, kan doorgeven aan uw makelaar of verzekeringsmaatschappij?

Kousherstelling

Indien het lek zich diep onder de grond bevindt en u geen grote werken wilt uitvoeren, kan de koustechniek toegepast worden. Met deze techniek wordt er een kous aangebracht in de buis die daarna de vorm zal aannemen van deze buis. 

Voor meer informatie over deze relatief nieuwe techniek kan u altijd te rade gaan bij de professionals uit ons netwerk.

Hoe zal u zelf een defect herkennen?

Er zijn veel signalen die aangeven dat er een interventie nodig is. Let wel op, deze kunnen ook soms wijzen op een ander probleem, maar één ding is zeker, als u één van de volgende zaken opmerkt, is het nodig om snel in te grijpen:

  • Gele/bruine vlekken op de muur, plafond of vloer
  • Een verlaging van de druk in uw verwarmingssysteem
  • Een watermeter die aangeeft dat er verbruikt wordt terwijl dat niet het geval is
  • Gepiep als gevolg van een slechte verbinding op uw boiler
  • Lekkende kranen, douchekop of slangen. 

Het is niet altijd simpel om het lek te lokaliseren en we hebben vaak de neiging om pas in te grijpen als het probleem al te groot is. Als uw leidingen zijn aangetast, aarzel dan niet te lang om contact op te nemen met een specialist om ze te herstellen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer