De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Ontstoppingsdiensten

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

U ziet ze misschien niet meteen, maar elk huis heeft meerdere afvoerleidingen. Deze zijn heel essentieel in een woning en daarom is het belangrijk om deze goed te installeren. Zo zult u lekkages of verstoppingen helpen voorkomen. Kent u niet meteen een loodgieter die u kan helpen met deze installatie? Geen nood, wij hebben er in ons netwerk genoeg en ze zullen allemaal proberen om zo goed mogelijk te voldoen aan uw wensen. Wat u hiervoor moet doen? Heel simpel: vul het formulier hieronder in en u ontvangt tot 5 gratis offertes voor uw afvoerleidingen.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Via een afvoerbuis wordt er water verzameld om het nadien af te voeren naar de rioleringen. Iedereen heeft graag dat het water vlot wegloopt, daarom volgt u best enkele regels in verband met de helling en de buisdiameter van de leiding. Onze vakmannen weten perfect hoe deze geïnstalleerd moeten worden, aarzel dus niet en doe een beroep op hen. Vergelijk de prijs en het aanbod van ongeveer 5 professionals en maak zo de juiste keuze.

Kies het juiste materiaal voor een goede werking

Het is niet alleen belangrijk dat u de buizen goed installeert. Overweeg ook heel goed welke materialen u zal gebruiken voor u overgaat tot de installatie. Wij geven u graag enkele tips. 

Gebruik PVC buizen 

Over het algemeen wordt er enkel nog gewerkt met kunststofbuizen. Wij raden aan om te kiezen voor PVC. Deze keuze is voor de hand liggend: PVC is waterdicht en glad. Een gladde buis voorkomt namelijk verstoppingen. Ze hebben daarnaast ook een dikke wand, zijn sterk genoeg voor het doorstromen van warm water en vervormen niet snel.

Wist u trouwens dat de overheid geëist heeft om afvalwater en regenwater door buizen van verschillende kleuren te laten lopen? Zo wil men dat regenwater door grijze buizen loopt en afvalwater door roodbruin gekleurde buizen. Deze eis kwam er, nadat ze hadden beslist om een scheiding in deze afvoeren door te voeren.

Regenwater versus afvalwater

In België moeten regenwater en afvoerwater gescheiden zijn. Meer zelfs, bij het zetten van een nieuwbouw bent u verplicht om een volledige scheiding tussen beiden te hebben. Maar waar moet al dat water dan heen?

Regenwater kan u gemakkelijk zelf opvangen in een regenwaterput en nadien hergebruiken. Het afvalwater kan u kwijt in de openbare rioleringen. 

Nog enkele tips

  • Het is bij de keuze van afvoerbuizen belangrijk om goed na te gaan welke diameter deze moeten hebben. Een architect kan u hier het best in adviseren. Zo zal de diameter van een buis groter moeten zijn als er meer leidingen aangesloten worden op de hoofdleiding.
  • Heel belangrijk om geurhinder te voorkomen, is het plaatsen van een geurafsluiter of sifon. Dankzij hun vorm zal er altijd wat water in de buis blijven en voorkomt zo dat er zich onaangename geuren gaan verspreiden.

Help, mijn leiding is verstopt.

Jammer genoeg komt het nog vaak voor dat de buizen verstopt raken. Dat is vaak het geval als ze slecht geïnstalleerd werden of niet het juiste materiaal gekozen werd. Sommige van deze problemen kan u zelf oplossen aan de hand van producten. Of door zelf de roosters of zeefjes aan uw wasbakken, douche, bad,… los te schroeven en het vuil er handmatig uit te halen. Soms zit het vuil zo diep, dat u er zelf niet aan kan. Als de verstopping niet zelf op te lossen is, roept u best de hulp in van één van onze vakmannen.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer