De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Voor of tegen: de waterverzachter

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Gepubliceerd: 28-08-2015 00:00

Als u twijfelt om een waterverzachter te plaatsen, dan kijkt u best eerst naar de mogelijke voor-en nadelen, zodat u met de nodige kennis uw keuze kan maken. Een waterverzachter zuivert en verzacht water.

Een directe impact op uw factuur

Een waterverzachter vermijdt de vorming van kalk in uw buizen, verwarming en elektrische huishoudelijke apparaten. Het zorgt dus voor een daling van uw energieverbruik, waardoor men ze ook langer kan gebruiken. Bovendien zorgt het gezuiverde water voor meer schuim, waardoor minder wasproduct nodig is. Daarentegen heeft een waterverzachter veel water nodig, waardoor uw waterfactuur kan stijgen met een gemiddelde van 10%.

 

Het effect op uw gezondheid

Gezuiverd water is beter voor uw huid, uw wasgoed en zorgt voor minder droog haar. Maar de nieuwe chemische stoffen (die vrijkomen bij het verzachten) en de waterverzachter zelf kunnen negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid.

  • Water belast met zout

Calcium en Magnesium, worden uit het water gehaald bij het waterverzachtingsproces en die worden dan vervangen door sodium. Dit verzachte water bevat dus meer zout. Als gevolg wordt er afgeraden om zuigelingen, zwangere vrouwen of mensen die een zoutvrij dieet volgen dit water te laten drinken.

  • Vermenigvuldiging van bacteriën

Het is noodzakelijk om uw waterverzachter jaarlijks te laten onderhouden door een waterbehandelingspecialist. Vochtig hars kan de vermenigvuldiging van bacterieën stimuleren.

  • Gevolgen voor buizen

Als u in een oud huis woont, is het best om uw buizen na te kijken: Bij loden buizen raden we u af om een waterverzachter te installeren. Verzacht water tast immers loden wanen aan. Om dit te vermijden is het mogelijk om een bypass te plaatsen die de hardheid van het water controleert (minimum 15°f)

Heb je een waterverzachter nodig? Vul je aanvraag in op BATIBOUW+ om tot 5 gratis prijsoffertes te krijgen van professionals in de waterverzachting.

 

Lire en français

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer