De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Keukeneiland

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Droomt u over een fantastische, grote plek waaraan u kan koken? Een plek waar zowel uw wasbak, werkblad als zelfs uw fornuis in verwerkt kan worden? Een plek waar ook delels aan gegeten kan worden? Er zijn enorm veel mogelijkheden om uw keukeneiland in te richten, ontdek ze allemaal en nog veel meer via de professionals van BATIBOUW+.

Onze specialisten kunnen u helpen met het uitkiezen, installeren of vervangen van uw model. Ontdek hen zonder aarzelen via het aanvraagformulier hieronder en ontvang tot 5 gratis offertes voor uw keukeneiland.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Veel mensen kiezen vandaag de dag voor een eilandkeuken. Het gemak en de voordelen die deze inrichting met zich meebrengt, zijn dan ook talrijk. Kom dankzij ons meer te weten over de voordelen, de afmetingen en de installatie ervan.

De juiste keuze maken

Hoe kan u de juiste keuze maken? Dat doet u best door de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen. Wij helpen u alvast een handje vooruit.

Voordelen

  • Verscheidene functies: kookplek, eettafel en afwasplaats, het eiland is zeer multifunctioneel.
  • Grote betrokkenheid van anderen terwijl u kookt
  • Veel opbergruimte mogelijk
  • U creëert een gevoel van ruimte
  • Keuken en woonkamer kunnen zonder wand van elkaar gescheiden worden

Nadelen

  • Vraagt veel plaats in een kleine ruimtes
  • Als er een kookplaat aanwezig is, moet u ook plaats voorzien voor een afzuigsysteem, want dat gaat niet meer zo simpel langs de muur.
  • Wilt u de keuken vervangen en het kookeiland verwijderen? Dan moet u ook een deel van de vloer uitbreken om nieuwe aansluitingen te leggen.

Natuurlijk wilt u zich goed informeren alvorens u een keuze maakt voor uw woning. Het is namelijk de bedoeling dat u jaren kan genieten van het kookeiland. Wilt u meer voor – en nadelen ontdekken die meer op maat zijn van uw project? Vraag het dan aan onze vakmannen.

De ideale afmeting 

Het is erg belangrijk dat u, vooraleer u een keukeneiland laat plaatsen, de ruimte goed afmeet. Deze moderne kookplek moet toch minimum 60 à 70 centimeter diep zijn en de lengte kiest u zelf afhankelijk van de plaats die u hebt en wat u erin wilt integreren. 

Maar met deze afmetingen bent u er nog niet. Ook de afstand tussen de apparaten of andere installaties moeten u goed nagaan. Om ergonomisch en gebruiksvriendelijk te zijn, zijn kleinere afstanden het best. Daarom spreken vakmannen over de keuken- of werkdriehoek. Deze driehoek wordt gezien als de afstand tussen de kookplaat, koelkast en de spoelbak.

Overgaan tot de installatie

Een kookeiland wordt vaak in het midden van het kookvertrek gezet. Dat wil zeggen dat de leidingen en aansluitingen ook daar moeten worden geplaatst. Het vraagt dus diepgaander werk en vaak de tussenkomst van een keukeninstallateur. Daarom raden wij u aan om een beroep te doen van onze diensten, het aanvraagformulier hieronder in te vullen en te kiezen tussen de 5 verschillende prijsoffers die u kan ontvangen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer