De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Thermische isolatie

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Het kan al eens gebeuren dat u vreest voor de winter en dan voornamelijk voor de koude in uw woning en de energierekening die plots omhoog gaat. Door correct alle kamers van uw woning te isoleren op een thermische manier, kan u deze angst vermijden. 

Wij kunnen u in contact brengen met isolatiespecialisten. Ontvang gratis tot 5 offertes voor thermische isolatie door het aanvraagformulier hieronder in te vullen. Vergelijk nadien de prijzen en kies de vakman van uw voorkeur.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Bepaal de isolatiekwaliteit van uw woning 

Alvorens u grote werken start, moet u een beroep doen op een expert om de energiebehoeften van uw woonst te bepalen. Hij helpt u om de meest aangepaste oplossingen te vinden om beter te kunnen isoleren op zo een manier dat het ook een effect heeft op uw energieverbruik. 

In deze context kan u gebruik maken van het EPC certificaat (Energieprestatiecertificaat). Het wijst de energiescore aan van een woning en probeert de eigenaar via deze code aan te zetten om de woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Deze controle is verplicht als u een huis verkoopt of verhuurt en dat sinds 2008 in Vlaanderen, 2010 in Wallonië en sinds 2011 voor Brussel. Eenmaal uw EPC opgemaakt is, blijft het 10 jaar geldig. 

Warm in de winter en koud in de zomer

Idealiter moet een goed geïsoleerde woning u warmte brengen en deze behouden als het buiten koud is. En omgekeerd moet het ervoor zorgen dat het frisser is als het buiten veel te warm is. Hiervoor zijn er verschillende materialen mogelijk:

  • Minerale wol (glas en steen, maar ook uit papier en hennep);
  • Synthetische materialen (Polystyreen, Polyurethaan, PIR);
  • Reflecterende thermische isolatie

Veranderen van verwarming is een slechte reflex

Het komt nog vaak voor dat iemand een andere verwarming neemt alvorens een betere thermische isolatie te overwegen. Het kan goed zijn dat u het beste verwarmingssysteem heeft dat er op de markt is, als uw woning slecht geïsoleerd is, zal alle warmte uiteindelijke verdwijnen.

We herinneren u eraan dat het vaak via het dak is dat er veel warmte verloren gaat. Ook wordt er geschat dat slecht geïsoleerde wanden 75% warmteverlies veroorzaken. Er zijn nog vele andere plaatsen waar u warmte kan verliezen: ramen en deuren, vloer, kelder, etc… Zorg er dus voor dat u deze allemaal goed onder handen neemt als u geen al te hoge energierekening wilt. 

Een specialist kiezen

Wij brengen u in contact met echte professionals. Vul de aanvraag in en ontdek ze allemaal in uw buurt.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer