De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Kelderisolatie

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Kelders associëren we met koude ruimtes die een broeihaard vormen voor schimmels en vocht. Net daarom is het heel belangrijk dat u deze ruimte niet vergeet te isoleren. Onze professionals kunnen samen met u nagaan waarom en hoe u best uw kelder isoleert. Vraag daarom nu offertes voor uw kelderisolatie aan via ons formulier en ontvang de prijzen van 5 vakmannen.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Een kelder is vaak een lager gelegen ruimte in uw woning die onder een ander woongedeelte ligt. Om te voorkomen dat koude, schimmels of vocht omhoog dringen naar de rest van uw woning, is een goede kelderisolatie noodzakelijk. 

De meest geschikte materialen

Er zijn meerdere plaatsen die u kan isoleren in deze ruimte. Zo zijn er de muren, het plafond en de bodem. Het is alvast heel interessant om het plafond te isoleren, zo geniet u in de bovenliggende ruimte van een warme vloer. 

Niet alle materialen zijn aangeraden bij het isoleren van deze ondergrondse ruimte. Aangezien het vaak een vochtige plaats is, is het sterk afgeraden om materialen te gebruiken die vocht opnemen. Zo denken we aan glas- of rotswol. Ze worden daarom vaak geïsoleerd met platen of schuim. 

  • Isolatieplaten die bestaan uit PUR, PIR, XPS en EXP zijn perfect om te gebruiken in deze donkere, koude ruimte. Het zijn harde platen die goed tegen vocht kunnen. Daarnaast zijn ze licht en laten ze zich goed verwerken. 
  • Schuim dat vaak gebruikt wordt om te isoleren is PUR. Het is een perfect materiaal om aan te brengen boven leidingen aangezien het zijn weg vindt achter deze leidingen en zo alle gaten goed bedekt. 

Een goede plaatsing is essentieel

Zorg er altijd voor dat elke vorm van isolatie goed geplaatst wordt. Ook ondergronds  is dat enorm belangrijk. Zo zal u voorkomen dat er koudebruggen ontstaan. Deze koudebruggen zijn plaatsen waar de thermische isolatie onderbroken wordt en waar u warmte door zal verliezen. Als u hier toch last van zou krijgen, moet u zo snel mogelijk proberen om deze koudebrug te omhullen met isolatie.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer