De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Geluidsisolatie

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Lijden onder geluidsoverlast komt regelmatig voor in woningen waar de isolering niet efficiënt genoeg is. Akoestiekspecialisten kunnen ingrijpen om deze overlast voor u te verminderen en er ook voor zorgen dat de geluiden die u maakt, niet binnendringen bij de buren.

Ontvang gratis offertes voor geluidsisolatie van 5 verschillende vakmannen. Zo kan u zelf de prijs vergelijken. Door het aanvraagformulier hieronder in te vullen, start u deze procedure en heeft u binnenkort de ideale partner voor uw werken. 


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Akoestische isolatie begrijpen in 3 punten

  1. Hoe zwaarder, hoe beter het isoleert: dat is de massawet. Een wand die geïsoleerd is met een zwaar materiaal, zal beter zijn dan één die gerealiseerd is uit een lichter materiaal.
  2. Massa-veer-massaprincipe: dit systeem kan u toepassen bij een dubbele wand. In realiteit worden deze muren van elkaar gescheiden door een veer. De veer kan lucht zijn maar ook een isolatiemateriaal. Het geluid zal tegen de eerste wand botsen en deze doen trillen, de veer vangt dan op haar beurt deze trilling op en werkt als een soort schokdemper. De trilling is nu sterk verzwakt en wordt doorgegeven aan de tweede wand. 
  3. Waar lucht kan passeren, passeert ook geluid: hier spreken we over de wet van het afdichten. Als gevolg van een opening of een slechte isolatie van ramen en deuren kan er nog steeds ruis gegenereerd worden.

Geluidsnorm

In België bestaat er een norm ‘Akoestische criteria voor woongebouwen’, dat de vereiste akoestische prestaties van een gebouw bepaalt dat geheel of gedeeltelijk voor woningen is bestemd. 

De vereisten gelden op het vlak van de lucht- en contactgeluidsisolatie, de gevelisolatie, het lawaai van de technische uitrustingen en de nagalmbeheersing in specifieke ruimten. 

Lees meer over deze norm op het platform van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf ‘wtcb’.

Welke Interventie kiest u?

Alvorens u ingrijpt en aan de werken begint, moet er eerst een balans opgenomen worden. Is de geluidsbron buiten, is de akoestiek van het gebouw operationeel, komt de overlast vanuit het huis,…?

Vervolgens kiest u naargelang het probleem een oplossing die de overlast beperkt. U kan ervoor kiezen om uw apparatuur te moderniseren of te veranderen. 

Op wie doet u een beroep?

Onze specialisten zijn er om u te gidsen in de verschillende soorten materialen, om u prijsoffers te overhandigen en u de beste partner te laten kiezen. Beschrijf uw project gedetailleerd op deze pagina en wij zorgen voor de rest.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer