De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Isolatie

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Met een goede isolering voorkomt u het verlies van warmte en bespaart u heel veel geld. Vraag bij BATIBOUW+ offertes aan voor het isoleren van uw dak, muren en vloeren. Zo vermindert u het warmteverlies van uw woning met maar liefst 30%!

Omdat er zoveel verschillende soorten isolatie bestaan, is het interessant om een beroep te doen op een specialist. Deze kan u helpen bepalen wat voor u het meest geschikte materiaal is voor uw woning. BATIBOUW+ brengt u in contact met ervaren isolatiespecialisten in uw regio. Vul het formulier in en ontvang tot 5 gratis offertes..


Wat zegt uw factuur?

Uw energieprestatie is een goed begin om te weten wat uw huis verbruikt. Dat is het beroemde EPB (Energieprestatie en Binnenklimaat). Het certificaat wordt toegekend na het bezoek van een deskundige die de conditie van uw huis controleert. 

 

Dankzij een goede thermische isolering kan u tot 60% besparen op uw energiefactuur. Vergeet ook niet dat er premies bestaan om u aan te moedigen om renovaties uit te voeren en u tegemoetkomen in de kosten.

Weet u waar u het meest energie verliest?

Daarom is het aan te raden om te renoveren en te isoleren. U begint deze werken best bij uw dak. U kan isoleren met behulp van een luchtresistente isolatie . Maar welke kiest u?

Er zijn 4 hoofdcategorieën:

  1. Isolatie met hoge dichtheid (vb. van houtvezel)
  2. Polyurethaan- of polystyreenschuim
  3. Dunne, multi-reflecterende isolering
  4. Isolatie uit minerale wol met dampscherm

Isolatie voorkomt dat energie en warmte uw huis ontsnappen, maar hoe werkt het eigenlijk? Het biedt weerstand tegen warmteverlies, daarom noemen we dat thermische- of warmteweerstand (R), hoe hoger deze weerstand, hoe beter de gebruikte materialen warmte geleiden. 

De werking van warmteweerstand

Bekijk hier de formule: R=d/λ

In deze formule staat de R dus voor warmteweerstand, de d staat voor de dikte van de laag in m en λ staat voor de thermische geleidbaarheid.

Hoe moet u dit begrijpen?

  • Hoe kleiner de coëfficiënt (λ), hoe hoger de weerstand (R)
  • Als ze dezelfde coëfficiënt hebben, dan heeft diegene die de dikste (e) is, de belangrijkste weerstand

KWh ep/m² per jaar duidt het verbruik in Kilo watt per uur per vierkante meter aan op één jaar. 

Profiteer van een goede isolatie in alle seizoenen

In de zomer waarderen we dat de warmte buiten blijft en dat het frisser is in onze woning. Terwijl we het in de winter natuurlijk graag warmer hebben en dat deze warmte constant blijft. Net daarom moeten we isolatie zoeken die niet alleen warmteverlies voorkomt in de winter, maar ook voorkomt dat het te warm wordt in de zomer. 

Om goed te isoleren moet u dus

  • Niet teveel isoleren
  • Geleidelijk alle wanden isoleren, en prioriteit geven aan uw dak
  • Luchtwerende isolatie gebruiken
  • Een goede kwaliteit van uitvoering respecteren door het juist plaatsen van de isolatie

Wilt u uw dak repareren? Een renovatie doen van uw dak en van de isolatie? Vul ons formulier in, zo ontvangt u tot 5 gratis offertes van professionelen uit het netwerk van BATIBOUW+.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer