De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

thuisbatterij, de prijs in belgië

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Gepubliceerd: 25-10-2022 10:45

Steeds meer huishoudens willen de sprong wagen en energieautonomie bereiken. Het installeren van een zonnepanelensysteem is een goede manier om de rekeningen en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen. Het grootste voordeel van fotovoltaïsche energie ligt echter in het eigenverbruik. Hoe meer zelf opgewekte energie u gebruikt, hoe minder elektriciteit u van het net hoeft te kopen en hoe lager uw rekeningen. Om het zelfverbruik te verhogen is het nu mogelijk om batterijen voor de opslag van elektriciteit in huis te installeren. 

Maar hoeveel kost een thuisbatterij in België? Is het mogelijk een elektrische opslagbatterij te gebruiken zonder zonnepanelen? Wat zijn de voordelen van dit type apparaat? Dit is wat u moet weten over elektrische opslagbatterijen! 

Wat is een thuisbatterij ?

Elektriciteitsopslagbatterijen worden gebruikt om de op een bepaald moment geproduceerde energie op te slaan voor een later gebruik. Het is een groep batterijen die bij de panelen wordt geplaatst, meestal in de zolder, waarmee het overschot aan elektriciteit kan worden opgeslagen zodat het beschikbaar kan zijn wanneer het echt nodig is. Zo kan de energie die een fotovoltaïsch systeem bijvoorbeeld overdag produceert, ook worden gebruikt wanneer er geen zon is en het systeem niet kan produceren, zoals 's avonds of 's nachts. 

Waarvoor dient een thuisbatterij ?

Dit type opslag optimaliseert de energieproductie door de zonnepanelen en voorkomt verspilling van ongebruikte energie. Maar het belangrijkste is dat de installatie van een thuisbatterij uw zelfverbruik met 30-80% kan verhogen, waardoor uw elektriciteitsfactuur daalt en u autonoom wordt van het net. Dankzij een fotovoltaïsch systeem met opslag kunt u inderdaad tot 80/90% op uw factuur besparen, d.w.z. het dubbele in vergelijking met een eenvoudig systeem met alleen panelen en omvormers.

Is het mogelijk een thuisbatterij te plaatsen zonder zonnepanelen?

Het is heel goed mogelijk om een thuisbatterij te laten installeren, ook als u geen zonnepanelen hebt. Hoewel de combinatie van fotovoltaïek en thuisbatterij een grotere energieonafhankelijkheid en groenere energieproductie mogelijk maakt, is het ook mogelijk alleen een thuisbatterij te laten installeren. In dit geval kunt u met het apparaat elektriciteit opslaan tijdens daluren wanneer de elektriciteit goedkoper is en deze later gebruiken tijdens piekuren, waardoor u bespaart op uw rekeningen.

Waarom een elektrische thuisbatterij laten installeren?

Het installeren van een thuisbatterij heeft verschillende voordelen: 

 

  • Zelfopwekking uit hernieuwbare bronnen optimaal benutten
  • Een grotere energieonafhankelijkheid bereiken door de prosumententarieven in Wallonië en de injectietarieven in Brussel te vermijden met een fotovoltaïsche installatie.
  • Verhoging van het beschikbare vermogen voor huishoudelijk gebruik
  • Zorgen voor continuïteit van de stroomvoorziening bij een tijdelijke stroomstoring in het net

 

Het andere belangrijke aspect van opslagsystemen is de mogelijkheid om de in de batterijen opgeslagen energie te gebruiken op momenten dat de netwerktarieven minder gunstig zijn, om de kosten van de rekening te drukken. Door een opslagsysteem te combineren met een systeem met zonnepanelen kunt u uw elektriciteitsverbruik milieuvriendelijker maken.

GRATIS OFFERTE THUISBATTERIJ

Wat is de prijs van een thuisbatterij?

De kosten van elektrische opslagsystemen variëren aanzienlijk, afhankelijk van het gekozen type batterij voor huishoudelijk gebruik. In feite zijn er verschillende soorten thuisbatterijen, afhankelijk van het constructiemateriaal, het merk en de gebruikte technologie. U kunt kiezen tussen huishoudelijke thuisbatterijen in lood, die het voordeligst zijn, gelatine thuisbatterijen, die twee keer zoveel kosten als thuisbatterijn in lood, of lithium batterijen, die het duurst zijn op de markt.

 

Het prijsverschil hangt ook af van de prestatiekenmerken van het apparaat, zoals opslagcapaciteit, vermogen, efficiëntie en ook van de levensduur van het systeem. De opslagcapaciteit varieert van 3 kWh tot 20,5 kWh.

Voor een thuisbatterij van 3 tot 4 kWh moet u tussen 4000 en 5000 euro betalen. Voor een opslagbatterij van 8 kWh zal de prijs tussen €5000 en €8000 liggen, terwijl een batterij van 14 kWh ongeveer €10.000 zal kosten.

Ook de installatiekosten voor een thuisbatterij kunnen variëren van 500 tot 1000 euro. U moet ook overwegen een omvormer aan te schaffen, die ongeveer 2000 euro kost.

Wilt u contact opnemen met een thuisbatterijspecialist bij u in de buurt of een schatting van de installatiekosten? Dankzij het Batibouwplus netwerk kunt u snel in contact komen met de beste experts in elektrische thuisbatterijen in uw regio en snel tot 5 vrijblijvende offertes ontvangen! Aarzel niet langer en vul ons online formulier in!

GRATIS OFFERTE THUISBATTERIJ
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer