De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Nieuwe premies zonnepanelen in 2021, ontdek de voorwaarden

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Gepubliceerd: 26-06-2020 14:10

Wie een tochtje doet langs Vlaamse wegen, komt heel wat zonnepanelen tegen. Logisch, want ze brengen nu eenmaal heel wat voordelen met zich mee. Niet alleen voert u zo mee strijd tegen de opwarming van de aarde, maar u zal ook aardig wat kunnen besparen op uw energiefactuur. Toch zijn er nog veel mensen die de stap nog niet gezet hebben. Vraag nu advies aan de installateur en doe er uw voordeel mee.

 ONTVANG 5 GRATIS OFFERTES VOOR DE INSTALLATIE VAN UW ZONNEPANELEN

 

Vlaamse regering geeft een duwtje in de rug

De Vlaamse minister van Energie Zuhal Demir kondigde aan dat er vanaf 2021 weer geld wordt vrijgemaakt voor investeringen in duurzame energie. Afhankelijk van de grootte van de installatie kan de premie oplopen tot 1.500 euro. Als u weet dat een gemiddelde installatie rond de 5.000 euro kost, dan betekent dit toch een aardig duwtje in de rug. U kunt er best snel bij zijn, want er is beslist dat deze premie van 2022 tot 2024 telkens met een kwart zal dalen en daarna weer verdwijnt.

Compensatie voor de terugdraaiende teller

Deze premie werd in de eerste plaats ingevoerd omdat het systeem van de terugdraaiende teller volgend jaar op de schop gaat. Dankzij de terugdraaiende teller kunnen gezinnen die nu meer energie opwekken dan ze verbruiken die op het net injecteren zonder bijkomende distributiekosten te betalen. In sommige gevallen moeten deze zogenaamde prosumenten daarom op het einde van het jaar helemaal niks aan elektriciteit betalen. Daar komt vanaf 2021 verandering in. En om het installeren van zonnepanelen toch nog interessant te houden, is de Vlaamse regering met deze premie op de proppen gekomen.

 VRAAG UW 5 GRATIS OFFERTES AAN

 

Let op uw verbruik

Denk er dus zeker over na, in sommige gevallen heeft u na amper vijf jaar uw investering al terugverdiend. Om zo weinig mogelijk elektriciteit van het net te halen, is het verder ook belangrijk om de manier waarop u elektriciteit verbruikt opnieuw te bekijken. Wilt u hier graag meer over weten of heeft u vragen over de nieuwe premie? Onze experts helpen u met veel plezier verder.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer