De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Optimizers van zonnepanelen voor een maximaal rendement

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Gepubliceerd: 30-03-2022 08:47

In een tijd waarin de energieprijzen blijven stijgen, blijken fotovoltaïsche panelen een verstandige investering te zijn. Consumenten lijken overtuigd te zijn van hun voordelen, aangezien het verwarmen van een woning met zonne-energie geen uitzonderlijke maatregel meer is. Zonnepanelen werken echter niet altijd optimaal. Lees hier hoe u het rendement van uw fotovoltaïsche panelen kunt verhogen met power optimizers.

Wat is een power optimizer voor zonnepanelen (Power Optimizers)?

 

Een vermogensoptimalisator of POWER OPTIMIZER is een kastje van 12 tot 15 cm dat achter de zonnepanelen wordt geplaatst, tussen dit paneel en de omvormer, en dat ervoor zorgt dat elk van beide optimaal en onafhankelijk kan werken.

 

 

De voordelen van optimizers

 

Meestal worden fotovoltaïsche panelen in serie geplaatst. In dit soort configuratie bepaalt het paneel dat de minste elektriciteit produceert, de productie van alle andere panelen. Het is gemakkelijk te begrijpen dat als er schaduwplekken op uw dak zijn, uw opbrengst zeer snel kan dalen.

 Met optimizers werken uw zonnepanelen onafhankelijk en produceren ze de hoogste opbrengst, afhankelijk van de hoeveelheid licht dat ze ontvangen.

Door deze apparaten te installeren, kunt u gemakkelijk de individuele opbrengst van elk paneel controleren en de problematische panelen identificeren. U kunt hierdoor handelen door defecte elementen te vervangen.

Optimizers hebben ook het voordeel dat zij de elektrische spanning en dus het brandrisico in uw installatie verminderen.

 

GRATIS OFFERTES VOOR ZONNE-OPTIMISERS

 

Wanneer moet het plaatsen van optimizers worden overwogen?

 

  1. Als uw dak schaduwplekken heeft, kunnen sommige panelen hierdoor worden aangetast.
  2. In gebieden met bomen kunnen bladeren en ander vuil de opbrengst van uw panelen snel verminderen.
  3. Als fotovoltaïsche panelen worden geïnstalleerd op meerdere dakvlakken met verschillende oriëntaties.
  4. Als u panelen met verschillende vermogens combineert.

 

Levensduur van optimizers

 

De levensduur is vrij lang, variërend van merk tot merk, van model tot model, maar gemiddeld 20 tot 25 jaar.

 

Kosten van een installatie met optimizers

 

In vergelijking met een conventionele installatie zonder optimizers, moet u rekening houden met een meerkost van ongeveer 10%. 

De prijs van een optimizer varieert tussen 50 en 60 euro. Dat hangt af van het soort panelen waarmee ze worden gecombineerd. Het gebruik ervan vereist een compatibele omvormer, en gewoonlijk vormen optimizer en omvormer een pakket.

 

Merken

 

Er zijn verschillende merken beschikbaar op de markt.

SolarEdge is de meest voorkomende. Er zijn verschillende modellen aangeboden, afhankelijk van het gebruikte type panelen. Dankzij de MySolarEdge-app kunt u de individuele productie van elk fotovoltaïsch paneel volgen.

Andere fabrikanten zijn Tigo Energy, Growatt, SMA , om er een paar te noemen.

 

 

Bent u van plan fotovoltaïsche panelen op uw dak te laten plaatsen, maar weet u niet tot welke aannemer u zich moet wenden? Wist u dat u bij Batibouw+ tot 5 gratis offertes kunt krijgen? Wenst u meer informatie? Neem nu contact op met ons team van specialisten!

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer