De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Elektrische verwarming

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Heeft u niet de mogelijkheid om uw woning op te warmen aan de hand van stookolie, aardgas of een andere bron? Dan is de elektrische verwarming de oplossing voor u.

Bent u op zoek naar meer informatie voor het verwarmen van uw huis? Dan bent u hier op de juiste plaats. Via ons formulier kan u namelijk uw project definiëren en nadien zal u van de elektriciens uit ons netwerk tot 5 offertes voor elektrische verwarming ontvangen. 


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Wat moet u weten?

De optimale methode voor het verwarmen van uw volledige woning, blijft de centrale verwarming. Gecombineerd met een goede isolatie, zorgt het voor aanzienlijke energiebesparingen. Het bestaat uit een ketel (op olie, gas, hout of elektriciteit) of een warmtepomp die aangesloten is op een circuit van warmteverdeling die vertakt in heel de woning (via radiatoren of de vloer).

  • Het éénpijpsysteem
    Hier worden de radiatoren in een serie geschakeld op één ringleiding. Zo wordt het retourwater van de ene radiator de aanvoer van de volgende. U zal hier besparen op leidingen, maar er treden jammer genoeg meer problemen op bij dit systeem. De warmte wordt bijvoorbeeld niet gelijkmatig verdeeld over het hele circuit.

  • Het tweepijpsysteem
    Via dit systeem worden de radiatoren parallel aan elkaar verbonden met de ketel en beschikken over een aan- en afvoerleiding voor het warme water. Dankzij dit systeem is het mogelijk om elke radiator aan te passen en de gewenste temperatuur in te stellen per kamer.

  • Vloerverwarming
    Deze vorm is erkend voor zijn thermisch comfort. Het warmwatercircuit wordt geïntegreerd onder de vloer en verdeelt de warmte gelijkmatig over de woning. Deze installatie zorgt voor betere prestaties en aanzienlijke besparingen in vergelijking met radiatoren.

De specifieke kenmerken

Ja, het klopt dat deze vorm van verwarming veel energie vraagt en u bij gevolg veel gebruikt. Maar het is wel een van de systemen die zeer gemakkelijk te installeren zijn en zelfs verplaatsbaar. Denk maar aan het gemak van een elektrisch vuurtje in uw badkamer dat u eventueel naar uw slaapkamer kan verplaatsen tijdens de koude winternachten. 

Verder moet het gezegd worden dat het interessant is om dit systeem te combineren met een andere vorm van verwarming, zoals een chauffage (op gas of mazout).

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer