De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Elektrische installatie

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

De kwaliteit van een elektrische installatie is belangrijk in een woning. Het biedt de zekerheid van een helder comfort gedurende het jaar. Het zal ook nodig zijn voor alle apparaten die elektriciteit nodig hebben om te werken, wat neerkomt op bijna alle apparaten in een woning.

Om tot 5 offertes voor een elektrische installatie te ontvangen, vult u best de aanvraag hieronder in. Wij zorgen er dan voor dat u ongeveer 5 prijsvoorstellen krijgt van professionals uit ons netwerk.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Waar moet u op letten?

Dergelijke installaties moeten verplicht uitgerust zijn met een verdeelkast. Deze bestaat uit verschillende schakelaars die verbonden zijn aan de verschillende delen op het algemeen elektrisch circuit. Zij zullen de stroom van deze delen stoppen indien ze overbelast zijn. 

De leidingen zijn belangrijk

Er worden in woningen vaak 3 soorten elektrische leidingen geplaatst:

  • 1.5 mm²: de geleider met deze doorsnede is van de bedrading voor verlichting.
  • 2.5 mm²: de bedrading voor standaardstopcontacten met 16 ampères.
  • 6 mm²: de bedrading voor belangrijke huishoudelijke apparaten (bv. Kookplaten) met 32 ampères. 

De stopcontacten

Het is belangrijk om goed te tellen hoeveel stopcontacten u precies nodig heeft per kamer. Limiteer nooit de mogelijkheden, het is beter om er teveel te voorzien dan te weinig. Zo zal u ook merken dat u meer verbindingen nodig heeft in de keuken of in een wasplaats, aangezien hier meer apparaten geïnstalleerd zullen worden. 

De schakelaars

Deze worden ongeveer een meter boven de grond geplaatst. Het geeft enorm veel comfort voor het bedienen van uw netwerk en uw verlichting. U kan kiezen voor verschillende systemen: via infrarood, automatisch of met een lichtindicator die buiten de kamer geplaatst kan worden (dat is bijvoorbeeld interessant aan de kelder of zolder om te weten of het licht daar brand of niet).

De meeste branden in België worden veroorzaakt door een slechte elektrische installatie. Voer daarom regelmatig een controle of werken uit om ongevallen te voorkomen. Een elektricien kan u hierin meer raad geven en het systeem voor u plaatsen of repareren. Kent u niet meteen zo’n vakman? Doe dan een beroep op onze diensten en wij brengen u in contact met de experts uit uw regio.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer