De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Premievoorwaarden voor zonnepanelen 2023

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Gepubliceerd: 21-06-2023 10:53

Denkt u eraan om binnenkort over te schakelen naar groene energie? Dan hebben Fluvius en Batibouw+ goed nieuws voor u. Sinds 1 januari 2021 beloont netbeheerder Fluvius uw milieubewuste keuze met een eenmalige premie voor de installatie van zonnepanelen. Deze premie biedt u de perfecte gelegenheid om uw woning om te vormen tot een bron van hernieuwbare energie. Bovendien profiteert u van voordelen zoals lagere energiekosten en een verhoogde waarde van uw huis. Maar er is meer: met Batibouw+ kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen om de juiste professional te vinden die uw project met zorg zal uitvoeren. Maar wat is het bedrag van deze premie ? Voor meer informatie over de premievoorwaarden en het premiebedrag in 2023, lees dan verder.

Premievoorwaarden 2023

Fluvius zet zich in om huiseigenaren te ondersteunen bij hun overgang naar hernieuwbare energie. Met als doel hen te stimuleren zonnepanelen op hun woning te installeren, biedt Fluvius een eenmalige premie aan. Om in aanmerking te komen voor de premie van Fluvius gelden enkele voorwaarden.

  1. De zonnepanelen moeten in gebruik worden genomen na 1 januari 2022 en er moet een digitale meter aanwezig zijn op uw installatieadres.
  2. De premie is geldig voor nieuwe installaties met een omvormervermogen van maximaal 10 kVA.
  3. We raden aan om een ervaren aannemer in te schakelen die uw zonnepanelen op het dak van uw gebouw kan plaatsen.
  4. De aannemer moet beschikken over een certificaat van bekwaamheid (RESCERT) of de geplaatste installatie laten valideren/controleren door een gecertificeerd persoon.
GRATIS OFFERTE VOOR ZONNEPANELEN

 

Vereiste documenten voor uw premieaanvraag

Bij het indienen van uw premieaanvraag zijn bepaalde documenten vereist om het proces succesvol af te ronden. Zorg ervoor dat u de volgende documenten bij de hand heeft bij het indienen van uw aanvraag:

  1. Kopieën van alle facturen: Zorg ervoor dat u kopieën heeft van alle facturen met betrekking tot de installatie van de zonnepanelen.
  2. RESCERT-nummer van de installateur. Dit nummer bevestigt de bekwaamheid van de installateur.
  3. Datum en nummer van de EPB-aangifte. Deze informatie is van essentieel belang om een vlotte afhandeling van uw aanvraag te waarborgen.

Financieel voordeel 2023

In 2023 bedraagt de premie 150 euro/kWp voor installaties tot maximaal 4 kWp en bijkomend 75 euro/kWp van 4kWp tot 6 kWp, wat overeenkomt met maximaal 750 euro.

Let op, voor beschermde afnemers ligt het premiebedrag 20% hoger. In 2023 bedraagt de premie 180 euro/kWp voor installaties tot maximaal 4 kWp en bijkomend 90 €/kWp van 4kWp tot 6 kWp, wat overeenkomt met maximaal 900 euro.

Mis deze geweldige kans niet en vraag vandaag nog gratis offertes aan voor de installatie van uw zonnepanelen. Ons netwerk van betrouwbare professionals staat klaar om u bij elke stap te ondersteunen. Door samen te werken met Batibouw+ profiteert u niet alleen van deskundig advies en scherpe prijzen, maar vergroot u ook uw kansen om in aanmerking te komen voor de eenmalige premie van Fluvius! Neem dus snel actie en maak gebruik van deze mogelijkheid om uw woning te voorzien van duurzame energie.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer