De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Elektriciteit

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Elektriciteit: wat gedaan als men er niets van kent?

Wilt u elektriciteit leggen? Uw elektriciteitsrekening verminderen? Apparaten verbinden aan een domoticasysteem? Professionals uit de sector kunnen u helpen door oplossingen op maat voor te stellen. 

Met BATIBOUW+ ontvangt u zeer snel offertes voor elektriciteit. Dat is mogelijk dankzij ons uitgebreide, nationaal netwerk van elektriciens. Een van de grootste voordelen van onze website is dat u meerdere gratis offertes ontvangt.


De elektriciens uit het BATIBOUW+ netwerken zijn vakmannen en houden zich bezig met het aanleggen, installeren en beheren van allerlei elektrische installaties: 

Het domein in de mode: Domotica

Domotica is een nieuw domein en er zijn weinig particulieren die alle voordelen kennen van deze bijzondere installatie. 

Misschien komt dat omdat we tegenwoordig waakzamer zijn voor futuristische nieuwtjes, omdat we hierbij onze macht afstaan aan machines om voor ons beslissingen te nemen. Maar, Domotica gaat veel verder dan dat. U mag het niet zien als een inbraak op uw privéleven, maar eerder als een aanvulling en hulp in uw dagelijks leven. 

Wilt u meer te weten komen over Domotica? Lees dan zeker het volledige artikel op onze website!

Elektriciteit rijmt op veiligheid

Er zijn vele risico’s verbonden aan een slechte installatie van elektriciteit. Denk bijvoorbeeld aan elektrocutie, een veel te hoge factuur als de stroom uitvalt, brand met onomkeerbare schade, enzovoort.

De oorzaak van ongevallen?

  • Overbelasting van elektrische kabels
  • Kortsluiting als gevolg van slecht geïsoleerde draden
  • Defecte contacten
  • Abnormale weerstand en verwarming

Wij geven u graag enkele tips om deze risico’s te vermijden:

  1. Controleer de elektrische installatie! En ja, dat is raad n° 1! De installatie moet worden uitgevoerd door een professional die zijn vak kent.
  2. Draag zorg voor uw elektriciteitskabels. Uw kabels hebben een vaste stof in het omhulsel en zijn samengesteld uit verschillende koperen kabels. Bovendien bevatten ze een breekbare isolatie die schade kan veroorzaken als ze beschadigd zijn. Zorg er dus voor dat u nooit uw elektrische kabels vastmaakt met een nietje of spijker, niet herhaaldelijk op de kabel staat, ervoor zorgt dat de kabel niet in een knoop ligt en u niet overmatig gebruik maakt van verlengsnoeren voor verwarmingsapparaten (broodrooster, frituur,...).
  3. Wees voorzichtig met elektrocutie – vooral als u kleine kinderen heeft die zich nog niet realiseren dat water en elektriciteit niet samengaan. Wees ook voorzichtig in het bijzijn van uw kinderen met elektrische apparaten die verbonden zijn aan een vijver of in uw keuken. 

Verplichte controle van uw installaties 

Sinds 1981 moeten alle nieuwe elektrische installaties voldoen aan bepaalde veiligheidsvoorschriften die zijn weergegeven in het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI) en zijn bindend verklaard door het koninklijk besluit van 10 maar 1981. U moet deze dan ook voorleggen aan een officiële controle door een erkende instelling. Goed om te weten: als u een eigendom verkoopt, bent u verplicht om deze elektrische controle uit te voeren. Alle details kan u hier lezen. Als u een woning gaat kopen, vraagt u dus best aan de verkoper een certificaat van deze controles. 

Zoekt u een erkende organisatie? DOWNLOAD HIER een lijst met erkende organisaties voor de controle van uw elektrische installaties. 

Voor al uw elektriciteitswerken kunnen de partners van BATIBOUW+ u tot 5 gratis offertes opsturen. Vul het formulier in van de gewenste service en ontvang de offertes. Nadien kan u vrij de gewenste elektricien kiezen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer