De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Zolder inrichten

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

U wilt uw zolder inrichten als kamer? U wenst meer leefruimte in uw woning ? Dat kan!

Vul onderstaande aanvraag in en wij bezorgen u tot vijf gratis bestekken voor de inrichting van uw zolder. 


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Welke vragen moet u zich stellen ?

Eerst moet u de hoogte onder het plafond controleren. Is deze meer of gelijk aan 1,80 meter en is de dakhelling 30°, dan is er geen enkel probleem voor de inrichting. Als het dak evenwel niet beantwoordt aan deze criteria moet een ander dakgebinte worden voorzien.

Als dit in goede staat is, kunnen de werken beginnen! Als er evenwel zwammen of schimmels voorkomen moet eerst een curatieve en preventieve behandeling worden voorzien vóór u ook maar met iets kunt beginnen! Naast het dakgebinte moet u ook de vloer controleren. Oorspronkelijk was deze waarschijnlijk bedoeld voor sporadisch gebruik, dan moet die nu aangepast worden voor een frequenter gebruik. Mogelijk moet de vloer vervangen worden.

Een zolder is meestal een plek zonder licht, als u er een leefruimte wilt inrichten, moet u wellicht denken aan openingen als kapvensters, gevelvensters of dakvensters. Deze laatste bieden het voordeel dat het dakgebinte niet veranderd moet worden en bieden tot 30% meer licht dan andere openingen.

Goed isoleren ?

Een dak kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. De eerste mogelijkheid is rotswol, een dikke isolatie (12 centimeter) maar daar moet de diepte van de kepers nog aan toegevoegd worden. Een tweede mogelijkheid zijn voorgesneden isolatiepanelen. Deze zijn beschikbaar in diagonaaldoorsneden maar ook in grotere lengtes voor grote ruimtes.

Een goede isolatie laat toe deze ruimte te beschermen tegen slechte weersomstandigheden in de winter en om te vermijden in de zomer in een oven te zitten. Isoleer ook de vensters met dubbel glas en een thermische bescherming, ze zijn ook geschikt tegen te sterk licht. Naast deze specifieke beglazing kunt u ook kiezen voor een zonnegordijn of een luik waarmee u het binnenvallende licht kunt regelen zonder het volledig af te schermen.

Het is moeilijk om al deze stappen alleen uit te voeren of zonder begeleiding van een vakman. U kunt dan ook een beroep doen op onze aannemers-partners die u zullen helpen uw projecten uit te voeren rekening houdende met al deze specifieke mogelijkheden! 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer