De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Schoorsteen

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Genieten van een gezellige warmte gedurende de lange winteravonden, wie wordt daar niet warm van? Wat als u daarenboven ook nog eens kan besparen op verwarmingskosten? Het kan allemaal door te kiezen voor een open haard. 

Voor het installeren van deze warmtebron, moet u beschikken over een schoorsteen. Deze voorziet u best bij het zetten van uw nieuwbouw. Wenst u er eentje te installeren in uw bestaande woning? Roep dan zeker de hulp in van een echte vakman. U kan er alvast eentje vinden in ons netwerk door het formulier hieronder in te vullen. Wij bezorgen u nadien tot 5 offertes voor een schoorsteen.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

De installatie

In de eerste fase van de installatie, moet goed nagegaan worden welke ruimte de open haar zal innemen. De aanvoer van verse lucht is ook belangrijk voor een goede trek van het vuur. Verder moet ook rekening worden gehouden met de afvoerleiding voor de rook. Deze moet conform zijn en correct beveiligd om elk risico op intoxicatie te vermijden. De afvoerbuis kan in de muren worden ingewerkt en door verschillende kamers lopen om deze maximaal te verwarmen.

De plaats van de open haard is afhankelijk van het gekozen type (ingebouwd of tegen de muur geplaatst) maar ook van uw wensen. Een centrale positie in het midden van de kamer laat toe deze gelijkmatig te verwarmen. De schoorsteen (voor de afvoer van rook en warmte) is niet langer zichtbaar wanneer de open haard is geplaatst. Men moet vooral voorzorgen nemen ter hoogte van de muren.

Het onderhoud en reiniging

Een regelmatig onderhoud is onontbeerlijk om maximaal gebruik te maken van uw verwarmingsinstallatie. Het is raadzaam om regelmatig de assen van de houtverbranding te verwijderen. Verder is het nuttig om wekelijks de ruit te reinigen, maar niet noodzakelijk bij sterke verbranding.

Uitzonderlijk onderhoud dient elk jaar te worden uitgevoerd en omvat verschillende fasen. Eerst moet de schoorsteen worden geveegd om de veiligheid te garanderen en elk risico op brand te voorkomen. Dit moet worden gedaan door een gekwalificeerde vakman. Daarna moet de reflector worden gereinigd (dat is het deel dat verhinderd dat de vlammen direct in kunnen opstijgen).

U kunt assen en andere deeltjes die zich hebben afgezet op de haard of de wanden wegzuigen. Zo zorgt u voor een optimale verbranding en vermijdt u dat roet en stof zich gaan opstapelen. Vergeet ook niet de luchtfilter te stofzuigen zodat er voldoende luchtaanvoer is voor de verbranding van het hout.

Wij raden u aan een beroep te doen op vakmensen voor de plaatsing en het onderhoud van uw houtbrander. Zij hebben de vereiste vaardigheden en kunnen u een attest van schoorsteenvegen bezorgen. Stuur ons uw aanvraag en wij brengen u in contact met erkende professionals in uw buurt zodat deze u tot 5 gratis bestekken kunnen bezorgen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer