De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Groendaken

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

U wilt uw dak beter isoleren en een groende toets aan uw woning geven? Dan kunnen wij niet anders dan u aan te raden deze beiden te combineren door een groendak te laten plaatsen. Aangezien deze bedekt is met grassen, biedt het heel wat voordelen en bovendien is het een uitstekende isolatie.

Om een idee te hebben over wat u kunt doen op met uw huidige bedekking of op een nieuwe woning, kunt u onderstaande aanvraag invullen en wij bezorgen u tot vijf gratis offertes voor groendaken.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Waarmee moet u rekening houden?

Dit soort bedekking wordt meestal gebruikt op een platte constructie. Het vraagt weinig onderhoud en u kunt bovendien besparen op uw energiefacturen. Het is niet zo moeilijk om deze soort bedekking te plaatsen, maar het vraagt wel veel tijd.

Alvorens u begint aan de eigenlijke installatie, moet eerst al het vuil, stof en organische resten verwijderd worden. Daarna zal de aannemer de dichtheid van uw dak controleren. Als er scheuren of openingen zijn moeten deze eerst worden gedicht. Daarna is het interessant om een wortelwerende doek te plaatsen, zodat de wortels de bedekking niet kunnen doorboren.

Na deze twee stappen legt de aannemer een drainagelaag aan om op die manier doordringend water af te voeren. Boven de afvoerbuis wordt een inspectiekooi aangebracht voor gemakkelijke toegang bij problemen of om het geheel gemakkelijk te kunnen ontstoppen. Rond deze kooi komt grint, net als rond de afvoerbuis van de verwarming, de open haard, elektrische toestellen of vensters om het onderhoud te vergemakkelijken.

Tenslotte plaatst de aannemer de tegels van het groendak boven op de drainagemat. Deze kunnen gemakkelijk gesneden en aangepast worden aan de precieze afmetingen van de oppervlakte waar het geplaatst wordt. Wanneer dit klaar is, hebt u een perfecte (thermische en akoestische) isolatie en een ecologisch dak dat toelaat de waterafvoer te regelen en dat een langere levensduur heeft dan een gewone beschermende laag.

Voor een concreet project kunt u de bestekken vergelijken die onze partners u bezorgen. Ze kunnen u ook adviseren en begeleiden bij uw keuzes. Stuur ons uw aanvraag en wij bezorgen u zo snel mogelijk interessante contacten.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer