De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Gevelbeplating

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Een gevelbekleding geplaatst op een gevel van bakstenen, in doorgaande bindstenen of andere is een originele en esthetische manier om uw woning af te werken, en biedt een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele afwerkingen als schilderen of bepleisteren.

Vul onderstaande aanvraag in en wij bezorgen u tot vijf bestekken voor het aanbrengen van een gevelbekleding rond uw hele woning! 


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Wat u moet weten

Eerst moet u beslissen of de gevelbekleding die u wenst horizontaal of verticaal moet komen. Beide principes zijn gelijkwaardig maar geven een ander esthetisch effect aan uw woning. Zodra de structuur van de muur klaar is, kunnen de draagklampen erop worden bevestigd. Ze zorgen ook voor de luchtdoorvoer en een goede ventilatie van de structuur.

Voor een verticale gevelbekleding worden de draagklampen altijd horizontaal aangebracht. De houten lamellen van de structuur kunnen in twee verschillende diktes worden geleverd. Een van ten minste 15 mm en de andere van 18 mm; de keuze wordt bepaald op basis van de draagwijdte tussen elk bevestigingspunt. Deze lamellen worden geplaatst van onder naar boven, beginnend op 20 centimeter van de grond om het hout te beschermen tegen vocht.

Welke houtsoort ?

De houtkwaliteit is in grote mate afhankelijk van de weersomstandigheden waaraan de gevel is blootgesteld. Een structuur die wordt blootgesteld aan veel regen is anders dan een structuur die het hele jaar is blootgesteld aan de zon. Regelmatig onderhoud moet er ook voor zorgen dat het oorspronkelijk isolerend vermogen van deze structuur wordt behouden.

Wilt u een bijkomend cachet geven aan uw woning, dan volstaat het een laag transparante vernis aan te brengen op het hout en de Uv-stralen doen de rest. De gevelbekleding wordt dan grijs en krijgt een rustiek uitzicht. Maak u geen zorgen, de isolerende eigenschappen blijven dezelfde.

Voor het beste advies over al deze mogelijkheden raden wij u aan contact op te nemen met aannemers uit de sector die deze werken kunnen uitvoeren. Zij kunnen u meer details geven over alles wat u moet weten voor het aanbrengen van een gevelbekleding in hout. Ze kunnen u ook adviseren over de te gebruiken materialen en de wijze van plaatsing die best overeenstemt met het algemene aspect van uw woning. 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer