De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Daklijsten

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Als essentieel element van het dak, ondersteunen de daklijsten de goten die het regenwater verzamelen. Het is ook een esthetisch element dat een hogere architectonische stijl aan een woning geeft. In sommige straten, benadrukt het de continuïteit van rijhuizen. 

Omdat het niet altijd zichtbaar is, durven we het al eens over het hoofd zien en vergeten we het onderhoud. BATIBOUW+ herinnert u waarom het onderhoud zo belangrijk is.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Houd uw huis droog

Een keer per jaar, wanneer u uw goten onder handen neemt, is het belangrijk om te controleren of uw daklijst niet is aangetast door vochtinfiltratie. Het is mogelijk dat er vochtplekken zichtbaar zijn onder deze lijsten. 

Het vraagt een specifieke deskundigheid om bij deze kroonlijsten te komen. Dat voor de voor de hand liggende reden van veiligheid. Het is dus sterk aangeraden om professionals uit de sector in te huren. Zij brengen het nodige materiaal mee en zijn in staat om snel de situatie te analyseren. Zij weten of er een kleine interventie nodig is (een plaatselijke reparatie) of dat heel de installatie vervangen moet worden. Vraag een offerte voor daklijsten aan en vergelijk de verschillende onderhoudskosten. Het volstaat om het aanvraagformulier hierboven in te vullen. Deze offertes zijn gratis, het is aan u om te kiezen tussen de verschillende vakmannen. 

Uw kroonlijsten herschilderen

Voor het herschilderen van deze lijsten, is het belangrijk om een stelling te installeren. U moet weten en goed onthouden dat het niet langer toegestaan is om een ladder te gebruiken, ook dat is een veiligheidsmaatregel. Profiteer van deze stellingen door ook uw gevel te onderhouden: schilderen, een scheur repareren, schoonmaken,…

In plaats van schilderwerken uit te voeren, kan u ook gebruikmaken van PVC latten. Maar dat verarmt het uitzicht van de gevel en is een technische fout. U zal pas later lekken opmerken en een slechte installatie kan het timmerwerk onder de latten doen rotten.

Reparatie of vervanging?

Het komt niet vaak voor dat de volledige daklijst vervangen wordt. Daaorm wordt er meer gekozen om de mogelijke problemen te repareren. Gespecialiseerde houtleveranciers kunnen houten lijsten voorzien voor de meer traditionele kroonlijsten.

Belangrijk: voor veranderingen aan uw gevel, heeft u een stedenbouwkundige vergunning nodig die u kan aanvragen aan uw gemeente.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer