De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Dakisolatie

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

De voordelen van een goed onderhoud en goede verzorging van uw dakisolatie zijn eindeloos. U wint aan warmte, heeft lagere energiekosten, verbeterde geluidskwaliteit en het heeft een positieve impact op onze planeet. 

Deze werken zijn niet alleen weggelegd voor professionals, maar doe-het-zelvers hebben niet altijd de kennis over het gamma waarop ze kunnen vertrouwen, zijn niet volledig uitgerust en houden niet altijd rekening met de mogelijke kosten.

De ondernemers uit ons netwerk kennen dit soort werken als geen ander. Zij kennen de voor- en nadelen van de verschillende materialen, hun prijs of van de tijd die nodig is om zo’n werk uit te voeren. 

Vraag nu zonder aarzelen uw offerte voor dakisolatie gratis aan door het formulier hieronder in te vullen. Wij zullen u tot 5 prijsoffers opsturen.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Soorten isolatie

Het gamma is relatief uitgebreid en de keuze van het materiaal is afhankelijk van de prioriteit die u geeft aan de ene of de andere factor. De eigenschappen waar u rekening mee moet houden: 

  • De mogelijkheid om te isoleren en de effectiviteit ervan
  • De compatibiliteit met de drager, de structuur van het dak of de andere materialen die u gebruikt
  • De reactie op vuur
  • De doordringbaarheid
  • De prijs

De materialen die het meest gebruikt worden zijn synthetische (polyurethaanschuim, geëxtrudeerd of geëxpandeerd polystyreen), minerale wol (glas- of rotswol), cellulair glas, kurk of geëxpandeerd perliet. Daarnaast vereist elk daktype (plat of hellend) een verschillende aanpak.

Vraag raad aan professionals om de isolatie te kiezen die het best past bij uw noden.

Het onderdak

In hellende daken kan men een laag vinden die in de eerste plaatst dienst doet om water te verzamelen en het af te voeren. De impact hiervan op de isolatie is geen uitzondering. Het beschermt de isolatie en de zolder tegen stof en het binnendringen van lucht. 

Het wordt geplaatst boven de isolatie, maar in sommige gevallen is het de isolatie zelf die gebruikt wordt als onderdak. Hierop kan u dus eventueel besparen. 

Gebruikt u uw zolder niet?

In dat geval is het niet meteen nodig om uw dak te isoleren. Het is interessanter om de vloer van uw zolder te isoleren, zo zal de warmte uit lagergelegen kamers minder snel naar boven ontsnappen. 

Premies en subsidies om u aan te moedigen

Regio’s helpen u en geven recht op financiële steun. De bedragen variëren vaak en dat afhankelijk van het materiaal dat u gekozen heeft, of het werk gedaan wordt door een vakman en het gebied waarin de werken worden gedaan. 

Voor Vlaanderen, kan u zich adviseren op de website van deze regio

In Brussel, kan u terecht op het leefmilieu platform

Woont u in Wallonië? Neem dan een kijkje voor meer informatie op het energie portaal.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer