De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Dakgoten

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Is het tijd geworden om werken te laten uitvoeren aan uw dakgoten en -randen? Of zet u een nieuwbouw en heeft u interesse in zinken goten? 

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat u op zoek bent naar iemand die ze voor u kan herstellen of schoonmaken. Om deze gevaarlijke werken niet zelf uit te voeren, kan u terecht bij ons. Wij hebben namelijk een netwerk van vakmannen die u met plezier een handje zullen helpen.

Hoe u met hen contact kan opnemen? Vul het formulier hieronder in en ontvang van ons tot 5 offertes voor dakgoten. 


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

De verschillende mogelijke werken:

De plaatsing

Goten zijn van kapitaal belang voor uw woning en zorgen voor de afvoer van regenwater. Ze voeren dat water af en verhinderen schade aan uw muren, deuren en vensters. Wanneer deze in slechte staat zijn kunnen de problemen zich gaan opstapelen met nog grotere werken als gevolg.

Er bestaan twee types die verschillen in plaatsing en vorm:

  • Hangende: zijn bevestigd aan de uiteinden van de kepers van het gebinte en geschikt voor alle daktypes. Ze hebben vaak een afgeronde of rechthoekige vorm.
  • Hellende: zijn geschikt voor hellende daken en worden geplaatst op de helling. Ze liggen in het verlengde van het materiaal dat werd gebruikt voor de dakbedekking. Ook deze hebben een afgeronde of rechthoekige vorm.

Er kunnen verschillende materialen worden gebruikt en de prijzen daarvoor zijn als volgt (per strekkende meter – m):

  • Zink: het meest gebruikte materiaal dat bestand is tegen roesten en heel lang kan meegaan als het degelijk wordt onderhouden. De prijs draait rond de 50€/m.
  • Koper: Duurder dan zink, de kwaliteit en de plaatsing (moeilijker) wisselen met de prijs. Het materiaal ziet er evenwel beter uit dan andere materialen. U moet dus rekenen op 70€/m.
  • PVC: Het gemakkelijkst te plaatsen, bestaat in alle mogelijke kleuren, maar is fragiel. Niet echt geschikt voor de weersomstandigheden in onze streken. Toch goedkoper in aankoop en plaatsing, reken op ongeveer 30€/m.
  • Aluminium: Licht en dus gemakkelijk te plaatsen, beschikbaar in grote lengtes waardoor lekken worden voorkomen. De prijs ligt lager dan voor de andere materialen, ongeveer 45€/m (levering en plaatsing inbegrepen).

Het plaatsen van dakranden

Deze randen vormen een onderdeel van de ruwbouw en worden op dezelfde manier gebruikt. Ze bestaan uit een stenen, betonnen of metalen leiding die wordt ingewerkt in het metselwerk van de muur. De rand dient om regenwater op te vangen alvorens dit af te voeren, en wordt meestal gebruikt voor grote gebouwen. Men onderscheidt twee types:

  • Ingesloten tussen twee dakpannen om de afvoer te vergemakkelijken.
  • Een stevige constructie die steunt op een kroonwerk in steen, pleister of beton.

Het onderhoud

Het is belangrijk dat de installatie functioneel en in goede staat is. In de loop van het jaar kunnen bladeren of takken immers de dakgoot verstoppen en de goede afvoer verhinderen. Dat kan in de toekomst tot nog grotere problemen leiden. Voor een langere levensduur moet u ze regelmatig (1 tot 2 keer per jaar) onderhouden.

Vertrouw dus op een vakman uit ons netwerk voor het plaatsen, herstellen en grondig reinigen van deze installatie.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer