De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Ruwbouw

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Een ruwbouw laten zetten, slaat op het geheel van werken dat nodig is om de structuur en de stevigheid van uw huis te bouwen. Het is de fase van de bouw vooraleer u met de afwerking begint.

U kan ervoor kiezen om een bestaande bouw te kopen, maar het is natuurlijk persoonlijker als u het zelf laat zetten. Een zware onderneming die u niet kan zonder architect en professionele vakmannen. Stop met zoeken, want u zal deze allemaal bij ons vinden. Ontvang tot 5 offertes voor een ruwbouw door het aanvraagformulier op deze pagina zo gedetailleerd mogelijk in te vullen.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Wilt u enkel de funderingen, het dak, de muren en de vloeren van uw toekomstig huis laten zetten door een vakman en de andere werken zelf rustig opknappen? Dat kan door een beroep te doen op professionals die voor u uw ruwbouw komen zetten.

Van begin tot ergens middenin

Alvorens u begint aan deze werken, moet u natuurlijk kijken hoe uw grond erbij ligt. Moet er eerst nog een huis gesloopt worden? Zijn er nog afbraakwerken nodig? Als de grond vrij is, moet u deze laten opmeten en nagaan wat de staat is van de aanpalende woningen.

Als u uw architect gekozen heeft en als hij zijn plannen heeft uitgetekend en deze zijn goedgekeurd door de gemeente en uw buren, kan u beginnen met de rioleringswerken en nadien de funderingswerken. Deze funderingen zijn de basis die uw huis zullen dragen en voorkomen dat uw huis zou verzakken. Als alle funderingen gelegd zijn, gaan de funderingsmetselwerken van start. Tijdens deze werken worden de funderingsmuren gemetst en kan er eventueel plaats gemaakt worden voor een kelder of een garage onder de grond. 

De eerste stenen

Heeft u al deze stappen achter de rug? Dan kan u beginnen bouwen. Uw binnen- en buitenmuren zullen nu vorm krijgen. U zal hierin al kunnen zien waar u gepland had om ramen en deuren te plaatsen. Ook uw verdiepingen van uw woning zullen na enkele weken zichtbaar zijn. Beton en vloerplaten zullen ook aangelegd worden tijdens deze fase. 

Eenmaal dat de vakmensen beginnen aan het dak, weet u dat deze eerste fase van uw bouwwerken er bijna op zit. Het dak krijgt draagbalken, dakplaten, panlatten en nadien natuurlijk ook de dakpannen.

Natuurlijk is uw huis nu nog niet woon klaar, u zit slecht middenin de werken. Maar u kan er nu wel voor kiezen om gespecialiseerde mensen te zoeken voor de vele andere werken die nodig zijn om uw woning af te werken.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer