De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Bijgebouw

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Is uw woning te klein voor u? Verwacht u een baby? Of wenst u gewoon te genieten van meer leefruimte in uw woning?

Dan is de ideale oplossing voor u: het bouwen van een bijgebouw. Dat is een belangrijke keuze die, zonder enige twijfel, een meerwaarde van uw woning zal zijn.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Waar moet men rekening mee houden?

Eerst moet u kiezen welke materialen u gaat gebruiken. Deze zullen een impact hebben op de constructie en op de voorbereiding van uw grond. Een houten structuur heeft minder belangrijke funderingen nodig dan andere materialen. Een tweede voordeel van hout is dat het licht is, maar toch robuust. Dat materiaal zorgt voor een duurzame en ecologische structuur.

Voor een wat eigentijdse realisatie zal uw keus eerder in de richting van een traditionele constructie met metalen balken gaan. Deze zijn zwaarder om te plaatsen en de funderingen zijn belangrijker dan bij een houten structuur.

Behalve de structuur zal ook de bekleding belangrijk zijn. Houtbekleding wordt meer en meer gebruikt. Deze zorgt voor een warmer design dan andere soorten.  Twee specifieke kenmerken van deze bekleding zijn de bescherming die het biedt tegen koude en warmteverlies.

Een dubbele muur (uit baksteen) geeft een rustiek, maar toch wel warm beeld van uw bijgebouw. De bakstenen worden aan de buitenzijde van de betonblokken (waartussen zich een isolerende laag bevindt) geplaatst.

Een laatste optie is de betonbekleding, maar dat geeft aan uw bijgebouw een koudere uitstraling. Aangezien het hedendaags aspect van dit materiaal benadrukt wordt, zal het voornamelijk gebruikt worden voor recente gebouwen.

Vergeet niet dat het zeer belangrijk is om een beroep te doen op een architect die waakt over de werken. Deze vakman heeft dan de verantwoordelijkheid en de kennis om de technische- en milieugegevens te behandelen, leidt een volledig team en houdt toezicht op de uitvoering van de werkzaamheden. 

Wenst u de stap te zetten en de leefruimte van uw woning te vergroten? Onze professionals gaan u met plezier een globale offerte voor uw bijgebouw voorstellen. Stuur ons uw aanvraag en we zullen u in contact brengen met de juiste persoon voor uw project.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer