De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Uw gevel, de etalage van uw huis

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Gepubliceerd: 27-08-2015 09:20

Het eerste wat mensen zien van uw huis is natuurlijk de gevel. Maar gevels zijn ook het eerste slachtoffer van slechte weer en vervuiling. Naast het vuil kunnen ook scheuren uw gevel beschadigen. Water dringt binnen en leidt tot interne of externe problemen aan uw woning. Het is het best om en professional in te huren om uw gevel op te knappen of te vernieuwen.  

Wat is het probleem van uw gevel?

Het is eerst en vooral belangrijk dat u een diagnose van uw gevel uitvoert om zo de bron van het probleem te ontdekken. Eens dat gebeurd is, kan men een gepaste actie ondernemen.

Schuim of korstmos op uw gevel?

Dit zijn tekens van ernstige vochtproblemen. Het is nodig om uw gevel schoon te maken door zandstralen of hydrogommage, als uw gevel bestaat uit poreus materiaal (baksteen, hout, steen, beton), gladschuren indien de gevel bestaat uit weerstandbiedende materialen (marmer, steen), hoogdrukreiniging voor baksteen of beton, of een chemische schoonmaak indien uw gevel sterk aangetast is.

Vocht in huis?

De eerste stap bij het opmerken van vochtigheidsplekken is de locatie te analyseren:

 • Aan de onderkant van uw muur: Stijgende vocht dat komt vanuit de grond. Deze wordt behandeld door een injectie van waterdichte hars in de muur plus het eventuele gebruik van een waterafstotend oppervlak.
 • Op een andere plek op uw muur: Dan zal het zeker te wijten zijn een infiltratie, wat vaak het gevolg is van een scheur in uw gevel.

Wat te doen bij een scheur in uw gevel?

Om te beginnen moet men de type scheur bepalen:

 • Minder dan 0.2mm breed: dan gaat het om een microscheur
 • Minder dan 2mm breed: dan gaat het om een scheur
 • Meer dan 2mm: dit noemt men een spleet

Scheuren kunnen het gevolg zijn van poreuze materialen, aangetaste pakkingen of afbrokkeling van de bepleistering. Dit laatste kan het gevolg zijn van structuurverschuivingen of het klimaat.

Scheuren kunnen niet alleen leiden tot vocht in het huis, maar ze zijn ook gevaarlijk voor de stevigheid van uw woning. Wacht niet en bel een gevelwerker om hier iets aan te doen. Die zal dan het nodige werk verrichten om uw gevel te herstellen.

Uw gevel is vuil en u wilt deze opfrissen? Enkele tips: 

Door het slechte weer en de vervuiling kunnen er donkere sporen op uw gevel ontstaan.

Als u uw gevels opnieuw wilt schilderen, dan moet u op verschillende zaken letten.

 • Eerst en vooral moet men de steunelementen goed voorbereiden: borstelen, afstoffen, afval verwijderen...
 • Daarna de eventuele begroeiingen constateren: schuim of korstmos... deze moeten aangepakt worden voordat men begint te schilderen.
 • Het is ook belangrijk om het dak te controleren: een geblokkeerde goot kan de oorzaak zijn voor infiltraties en dat kan uw nieuwe gevel aantasten. 

Men moet dan ook rekening houden met de het lokale klimaat voor de keuze van de verf:

 • Pliolite verf: als uw gevel het slachtoffer is van veel regen
 • Acrylverf “zelfreinigend”: als deze het slachtoffer is van vervuiling
 • Microporeuze verf: in een heel vochtig klimaat (woud, moeras...)
 • Siloxaanverf: voor een zonnig milieu

Vertrouw een gevelwerker voor werken die specifieke expertise vereisen.

Een estetische oplossing: de gevelbekleding

Het maakt niet uit welk ondersteuning uw gevel heeft… gevelbekleding is de ideale oplossing als u uw gevels een nieuwe look wenst te geven en te kunnen genieten van het isolerend vermogen. 

PVC, hout of WPC,... hiermee kunnen uw wensen verwezenlijkt worden.

Opgelet: de totale prijs van uw werken zullen natuurlijk afhangen van het type werken en het materiaal dat gebruikt wordt. Hoe meer atypische elementen uw huis bevat, hoe duurder de werken zullen zijn.

Voor de schoonmaak, het opknappen en het aanleggen van gevelbekleding kan u beroep doen op expert die gespecialiseerd is gevelwerken. Vul uw aanvraag in op BATIBOUW+ en ontvang tot 5 gratis prijsoffertes..

 

Lire en français

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer