De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Klusjes voor de herfst

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Gepubliceerd: 07-10-2015 16:10

Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken en klusjes die dan best gebeuren.

In de herfst moet men zich voorbereiden op de winter en de dalende temperaturen. Daarom kan het geen kwaad om de isolatie en verwarming na te kijken. Vaarwel zomer en tot binnenkort, tuin!

Daken, schoorsteen en dakgoten

Dit is een goede periode om uw dak na te kijken. Wees er zeker van dat er geen tegels vervangen of hersteld moeten worden. De dakgoten moeten goed werken en regenwater laten weglopen. Het is ook belangrijk dat ze goed vastzitten aan uw dak. Ten slotte is de schoorsteen vegen geen overbodige luxe.

Gevel

We raden u aan om uw buitenmuren na te kijken en vooral te letten op de volgende twee punten: vochtplekken en barsten.  Als u dat vindt, dan moet je zeker direct ingrijpen; Anders zult u het voelen aan uw verwarmingskosten. Als uw gevel in goede staat is, dan kunt u overwegen om die te reinigen.

Tuintoebehoren

Tijd om uw tuin op te ruimen! Barbecue, tuingereedschap, grasmaaier, tuinmeubelen, het gaat allemaal in het tuinhuis.

Let er op dat uw tuinhuis goed geïsoleerd is en uw materiaal beschermt tegen koude en vocht. Dit is ook het moment om te denken aan een carport. Het is goedkoper dan een garage, beschermt uw auto tegen winterse stormen en geeft een moderne toets aan uw huis.

Verwarming

Ontlucht voor de winter uw radiatoren en controleer uw verwarmingsketel. Vindt u uw energieverbruik belangrijk? Denk dan aan isoleerwerken of de vernieuwing van uw verwarmingsinstallatie. Vlaanderen en Brussel voorzien verschillende aanmoedigingspremies voor groene investeringen.

Isolatie

Voordat men de verwarming update, kijk je best eerst naar de isolatie van je huis. Als die niet in orde is, dan maakt het niets uit dat je de modernste verwarmingsinstallatie ter wereld hebt.

Verluchting

Een ademend huis is een gezond huis. Gezonde verluchting is dan ook van groot belang voor uw eigen gezondheid. Tijdens de winter opent u veel minder vaak uw ramen. Let er dus op dat uw ventilatiesysteem goed werkt. 

Branddetector

Werkt uw branddetector nog correct? Vervang indien nodig de batterij. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Lire l'article en français

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer