De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Bent u goed beveiligd?

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Gepubliceerd: 07-06-2016 17:13

Hoe schat u het beschermingsniveau van uw woning in? Hoe zijn uw bezittingen beveiligd en voornamelijk de mensen die in uw huis wonen?

De cijfers van de politie zijn allesbehalve geruststellend. We constateren een stijging van inbraken sinds 2004, voornamelijk in huizen (en minder in appartementen).

Jaartal 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
Aantal inbraken 49 664 50 282 58 090 57 447 58 718 64 540 63 587 70 025 75 607 75 123

 

 

De spullen die het vaakst gestolen worden zijn sieraden (in 43% van de gevallen), op de voet gevolgd door geld (40%) en computers (34,2%).

Woningen krijgen te weinig bescherming en blijven vaak toegankelijk voor inbrekers.

Het einde van het jaar is de periode waarin er meer inbraken vastgesteld worden en dat voornamelijk in oktober en december.

In woningen zullen inbrekers vaker hun slag slaan in de avonduren van het weekend. Voor appartementen verkiezen dieven dan weer liefst de week en dat tijdens de dag, vooral in het begin van de namiddag. In grote steden is men vaker slachtoffer, met Brussel op kop. Ook woningen dicht bij een snelweg zijn vaak blootgesteld aan ongewenste indringers. Helaas is geen enkele woning immuun.

Maatregelen om u te beveiligen

De politie raadt 3 maatregelen aan om de risico’s te verminderen: architecturaal (vb.: afsluitingen), elektronisch (vb.: alarmsystemen) of aan de hand van een bepaalde organisatie.

Verder zijn er natuurlijk nog tal van andere maatregelen waar u op kan letten:

  • Verstop uw sleutel niet rond uw woning
  • Geef uw woning een bewoonde indruk als u er niet bent 
  • Sluit alle ramen en deuren goed als u vertrekt - ….

Doe indien nodig een beroep op elektronica

Bij elektronische bescherming denken we aan een alarm, beveiligingscamera’s of domotica dat u toelaat om meteen te kijken via uw smartphone wie er bij u aan de deur staat.



 

Deze systemen zijn niet alleen zichtbare afschrikmiddelen, ze geven ook de mogelijkheid om onmiddellijk contact op te nemen met de politie. (Of zelfs met uw buren als het alarm afgaat in het midden van de nacht!)

9 op 10 inbrekers vlucht wanneer het alarm afgaat.

Handel als een “goede pater familias”

U moet natuurlijk niet met het lot spelen en inbraakpogingen provoceren. Denk goed na voor u waardevolle spullen voor een raam of een vitrinedeur zet, laat uw kostbare juwelen niet zomaar rondslinger zonder toezicht en zet ook geen berichten op sociale media waarin u laat weten dat u niet thuis zal zijn.

Wacht niet langer tot het te laat is alvorens u zich gaat beschermen tegen indringers. U kan altijd een beroep doen op een professional die voor u alarmen, poorten, speciale ramen, veiligheidsdeuren of zelfs een speciale camerabewaking komt installeren..

Als u hulp nodig heeft met het opmaken van uw budget voor deze werken, vergeet dan niet dat alle steden gratis de diensten van een diefstalpreventieadviseur aanbieden.

Inbraken zijn de meest voorkomende vorm van criminaliteit in België, met een geval elke 8 minuten..

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer