De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Toilet

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Een toilet renoveren of installeren is geen werkje dat u zomaar zelf kan opknappen. U moet het juiste materiaal kiezen en de juiste plaatsing zodat ze niet in de weg zit van een eventueel evacuatieplan. Het zou handiger zijn om voor de plaatsing of renovatie u te laten bijstaan door een loodgieter die zijn vak kent.

Is uw WC verstopt? Ook hier is de tussenkomst van een deskundige vakman onvermijdelijk. Zou u graag een idee hebben over de prijs van een dergelijk installatie en wilt u een offerte ontvangen? Vul dan het formulier in en ontvang tot 5 gratis offertes voor uw toilet.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Een nieuwe installatie plaatsen

U heeft net een huis gebouwd en er moet een toilet geïnstalleerd worden of is ze gewoon aan vernieuwing toe? Dan kunnen er zich twee scenario’s afspelen: u vervangt gewoon de closetpot door een andere of u verandert het systeem. In dat laatste geval is het nodig om een vakman te contacteren. Voor een WC met vergruizer zal de installatie volledig anders zijn.

De afvoer ligt klaar

In theorie is deze installatie heel gemakkelijk. Het volstaat om het reservoir en de closetpot op de voorziene plaats te installeren. Op de grond moet u enkele gaten boren om zo het toilet met schroeven te verankeren. U kan hier ook oude bouten gebruiken indien u dat wenst. Naargelang uw ondergrond, tegels, planken of beton, zal het boren anders zijn. Kies de juiste lengte om het boorgat te maken en sluit vervolgens het apparaat aan.

De afwerking omvat de installatie van de WC op de juiste plaats, het aanvijzen van de schroeven in de voet en het aanbrengen van silicone. Op het einde monteert u de bril.

Nog geen afvoer?

In dat geval is het noodzakelijk dat een professional u komt helpen. Het zijn ingewikkelde werken en vereisen de kennis van een loodgieter.

Een verstopping vrijmaken

U kan zelf oplopend water weg laten lopen door het probleem aan te pakken met producten. Maar soms blijft de verstopping bestaan en kan u zelf meer schade aanbrengen dan gewenst. Doe daarom een beroep op een geschoolde arbeider. Hij zal nagaan waar in uw afvoerleiding de verstopping zit en welke ingreep nodig is. Bij een kleine verstopping zal hij te werk gaan met een plopper, wat u eventueel ook zelf kan proberen. Maar als de verstopping van grotere aard is, dan zal het nodig zijn om een vacuüm truck of een waterstofzuiger te gebruiken. En dat zijn slechts enkele voorbeelden van apparaten die hij kan gebruiken.

Als uw leidingen verstopt zijn, zal deze interventie u meer geld kosten. De knelpunten zijn veel complexer en vereisen deskundigheid. Vergelijk de prijzen door een offerte aan te vragen via ons formulier.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer